Lakarissa kahta tuuria, RMC:llä paksu tilauskirja - Ei yrittäminen pelkkää ruusuilla tanssia ole ollut, sanoo Friski myättäst -yhteishyvämitalisti Ari Salmi

Rauma saa kiittää Ari Salmen päättäväisyyttä ja sitkeyttä Lakarin alueen startista, joka johti myös HKScanin Raumalle tuloon. Salmi kuuluu myös telakan pelastajiin.

Rauma saa kiittää Ari Salmen päättäväisyyttä ja sitkeyttä Lakarin alueen startista, joka johti myös HKScanin Raumalle tuloon.

Tarvittiin tienavaaja, ja sellaiseksi Salmi tarjosi Logistikasta, jonka hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja mies on.

Logistikas on toiminut Lakarissa neljä vuotta. Täyttöaste on hyvä ja töitä tehdään kahdessa tuurissa. Yritys työllistää noin 150 ihmistä, joista 50 Raumalla.

– Tältä vuodelta teemme mallituloksen noin 22 miljoonan euron liikevaihdolla, Salmi kertoo.

Hän huomauttaa heti perään, ettei yrittäminen ole pelkkää ruusuilla tanssia ollut. Logistikas on 22 vuoden taipaleellaan kokenut myös kovia kolauksia.

Esimerkiksi Electroluxin työt se menetti Porissa, kun Posti otti asiakkaan dumppaushinnalla. Öljyn hinnan lasku puolestaan johti kahden ison asiakkaan (Rolls-Royce ja Sampo-Rosenlew) menetykseen samanaikaisesti.

Vaikka nyt menee hyvin, hereillä pitää olla ja toiminnan kehittämistä jatkaa.

– Tehokkuusvaatimus on alalla kova. Asiakas maksaa vain tehdystä työstä, sanoo Salmi, joka vastaanotti tämänvuotisen Länsi-Suomen Fristi myättäst -yhteishyvätunnustuksen.

Telakan pelastajia

Salmi on kasvattanut Logistikaksen nollasta. Lähes nollasta hän oli yhtenä perustajaosakkaana aloittamassa myös RMC:tä vuonna 2014.

Uusi telakkayhtiö sai tänä vuonna kolme isoa kauppaa: Wasalinen ja Tallinkin autolautat sekä Merivoimien korvetit.Tilaukset olivat kovan työn ja monen mutkan takana.

– Usko ei ole meinannut loppua, mutta vaikeita hetkiä on ollut. Esimerkiksi korvettien neuvotteluprosessin pikkutarkkuus ja pitkittyminen rassasi. Loppusuoralle asti esillä oli ehtoja, jotka oli mahdotonta hyväksyä. Lopulta saatiin sopimus, joka mahdollistaa terveen tuloksen tekemisen RMC:lle.

RMC:n hallituksen jäsenenä Salmi ihailee yhtiön johdon osaamista ja kokemusta varsinkin suurten projektien rahoitusjärjestelyissä.

Lukkoa kehittämässä

Salmi on antanut aikaansa ja osaamistaan myös yhteiselle hyvälle. Esimerkiksi Rauman Meripelastusyhdistyksen puheenjohtajana hän oli aktiivinen ja aikaansaava.

Julkisin luottamustehtävistä on Rauman Lukko Oy:n puheenjohtajuus. Salmi otti tehtävän vastaan haastavassa vaiheessa, kun johdossa oli tapahtunut sukupolvenvaihdos ja liigajoukkue flopannut pitkän hyvän jakson jälkeen.

– Lukko on teettänyt kolme vuotta paljon töitä, mistään kunniavirasta ei ole kyse. Urheiluun en pysty paljon tuomaan, mutta yleisiä käytänteitä olen pyrkinyt linjaamaan ja kehittämään. Vastuut selviksi ja ihmisille työrauha. Lukko Oy on noin 50 ihmisen työpaikka.

Salmen aikana on uusittu niin urheilun kuin liiketoiminnan strategia.

– Urheilun puolella ytimessä on edelleen, että Lukko on kasvattajaseura.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut