Näin Rauma seisahtuu perjantaina

Vielä ei tiedetä, onko Rauman seudun koululuokissa hiljaista perjantaina mielenilmauksen vuoksi. Kuva: LS-arkisto/Pekka Lehmuskallio

Perjantainen mielenilmaus seisauttaa monet työt myös Raumalla.

Lakon vuoksi Rauman seudun koulukyytejä ei ajeta perjantaina, ja paikallisliikenne on pysähdyksissä. Satakunnan Liikenteen kuljettajat ovat Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n jäseninä mukana mielenilmauksessa.

Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n arvion mukaan kaikki koulut ja lähes kaikki päiväkodit pysyvät auki perjantaina huolimatta palkansaajajärjestöjen mielenilmauksesta. Raumalla selviää keskiviikon puoleenpäivään mennessä, lähtevätkö OAJ:n jäsenet perjantaina mielenilmaukseen vai menevätkö he tavanomaisesti töihin.

Myöskään Rauman satamatyöntekijöitä ei nähdä perjantaina työmaalla.

Työt seisahtuvat Paperiliiton työpaikoilla. Rauman paperitehtaalla mielenilmaus alkaa perjantaina aamukuudelta ja kestää vuorokauden. Rauman sellutehtaalla alasajon valmistelut alkavat jo torstaina. Paperiliittolaisia suuntaa perjantaina Helsinkiin molemmilta tehtailta.

Lisäksi eri puolilla Suomea mielenilmaus vaikuttaa muun muassa kauppojen ja ravintoloiden toimintaan. Myös poliisi toimii minimimiehityksellä. Vielä ei tiedetä, millaiset vaikutukset mielenilmauksella on pankkien ja postien toimintaan.

Lisää aiheesta

Video: Mitä ajatuksia herätti vuoden 1990 pankkilakko?

Paperi- ja sellutehtaitakin ajetaan alas

Koulukyydit jäävät perjantaina ajamatta