Lakko tänään Oraksen hanatehtaalla Raumalla - yt-neuvottelut alkavat

Oras Groupin Rauman tehtaan työntekijät aloittivat vuorokauden kestävän lakon torstai-iltana. Tekemättä jää kolme työvuoroa.

Mielenilmauksen syynä on viime viikolla kerrottu aikomus siirtää messinkituotteiden valmistus Raumalta Puolan Olesnoon, jonne Oras Group on tekemässä investointia uuteen kromaamoon.

Tuotannon siirto tapahtuisi vasta vuosina 2022 ja 2023, mutta valmistelevat yt-neuvottelut ovat alkavat tänään perjantaina. Päätöksiä on odotettavissa joulukuussa.

– Lakko osoittaa, että tämä on meille tärkeä asia, kommentoi pääluottamusmies Marko Iltanen viime viikolla, kun tulevasta lakosta ilmoitettiin.

Raumalta on häviämässä kymmeniä työtehtäviä.

Pääluottamusmies huomautti Oraksen tehneen Raumalla voittoa koko historiansa ajan.

– Ei tämä mikään kriisiyhtiö ole. Meillä pitäisi olla aikaa ja varaa vielä miettiä muita vaihtoehtoja kuin johdon esittämä.

- Meidän tulee uudistua, mutta tämä nyt suunnitteilla oleva tapa ei ole oikea. Se voi pitkällä aikavälillä koitua koko Rauman tehtaan ja Oras Groupin kohtaloksi, sanoi Iltanen.

Toimitusjohtaja Kari Lehtisen mukaan yhtiö jatkaa tuotantonsa rationalisointia ja tarkentaa hanatehtaidensa rooleja.

Lehtinen kertoi viime viikolla, että Oras Groupin seuraava satsaus kohdistuu sitten Rauman muovituotantoon, ja on "selvästi suurempi investointi". Raumasta on tarkoitus tehdä komposiittituotannon osaamiskeskus.

Lisää aiheesta

Työntekijät lakkoon Oraksen hanatehtaalla - "Tunteet pinnassa Puolaan siirron takia"

Vain tilaajille Orakselta siirtyy töitä Puolaan - Raumalla alkavat valmistelevat yt-neuvottelut, muutokset vasta vuonna 2022