Lakkovahdit päivystivät paperitehtaan portilla vain muutaman tunnin – "Porukka niin luotettavaa, ettei siellä tarvitse olla vahtimassa"

Tehtaalla on kuitenkin toimintaa: ilmastointia säädetään ja toimistoväki tekee rästihommia.

UPM Rauman paperitehtaan porteilla oli maanantaiaamuna hiljaista, sillä Paperiliiton lakko alkoi työvuorojen päätyttyä aamukuudelta.

Länsi-Suomen toimittajan käydessä paikalla puoli yhdeksän aikaan portilla ei näkynyt edes lakkovahteja. Portilta selvisi, että lakkovahdit olivat poistuneet paikalta jo kahdeksalta.

– Ei nähty tarpeelliseksi sen kauempaa siellä seisoskella. Järjestäytymisaste on meillä niin hyvä ja porukka niin luotettavaa, ettei siellä tarvitse olla vahtimassa, kertoo ennen yhdeksää tavoitettu paperitehtaan varapääluottamusmies ja Paperiliiton Rauman-osaston puheenjohtaja Pasi Sihvonen.

Sihvonen ja muu lakkovahtiryhmä oli tullut paikalle vähän ennen aamuviittä. Heidän päivystyksensä aikana ei paperiliittolaisia portista sisään pyrkinyt.

Toimistoväki tekee rästihommia

Kokonaan paperitehdas ei ole kuitenkaan pimentynyt. Tehtaanjohtaja Timo Suutarlan sanoin lakkopäivä on valjennut "rauhallisissa merkeissä".

– Ilmastointia vähän säädetään tuossa konehallin puolella ja toimistoväki pääsee tekemään rästihommia, Suutarla kertoo.

– Ylemmät toimihenkilöt lähinnä ovat töissä.

Paperitehtaan tuotanto on ajettu alas suunnitelmallisesti jo viikonlopun aikana. Tuotanto pysähtyi Suutarlan mukaan yöllä, "aamuun mennessä".

Myös Metsä Fibren Rauman sellutehtaan tuotanto on ajettu alas, kerrotaan Metsä Groupin viestinnästä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut