Lama, taantumat ja syöpä selätetty, eiköhän yksi koronakin? – Katia Linden lykkäsi 40-vuotisjuhlia ja keskittyy pitämään Rivieran hengissä

Olisi arveluttavaa kutsua paljon ihmisiä tällaisessa tilanteessa. Juhlia olisi supervaikea järjestää. Eikä oikein ole varaakaan. Koronakriisin takia on jäänyt saamatta melkein 40 000 euron liikevaihto, paljastaa Linden.

Pizzeria Rivieran yrittäjä Katia Linden suunnitteli pitkään tälle viikolle juhlia, kun raumalaiselle ravintolalle tulee perjantaina 40 vuotta täyteen.

Juhlat pidetään koronan vuoksi vasta joskus myöhemmin.

– Olisi arveluttavaa kutsua paljon ihmisiä tällaisessa tilanteessa. Juhlia olisi supervaikea järjestää. Eikä oikein ole varaakaan. Koronakriisin takia on jäänyt saamatta melkein 40 000 euron liikevaihto, paljastaa Linden.

Juhlien sijaan Linden joukkoineen keskittyy nyt arkeen.

– Pitämään Riviera hengissä, sanoo Linden.

Vahva flow töihin paluussa

Giuseppe Corsini perusti Rivieran Keskuspuiston laidalle 1980. Lindenit ostivat yrityksen "Pepeltä" 1998.

Riviera selvisi 1990-luvun lamasta ja taantumista sen jälkeen. Katia Linden luottaa lujasti siihen, ettei koronakaan yritystä kaada.

Kun ei kaatanut yrittäjän sairastama syöpäkään.

– Sairaus ja siitä palautuminen vei kaksi vuotta. Helmikuun lopussa sain terveen paperit. Töihin palatessa oli vahva flow, kun en kuollutkaan.

Pari viikkoa myöhemmin ravintoloita ruvettiin sulkemaan koronan takia. Rivierakin joutui lomauttamaan työntekijöitään osa-aikaisesti.

– Itse olen tehnyt kaikki päivävuorot ja tarvittaessa jatkanut iltaan. Oma jaksaminen on ollut koetuksella, mutta yrittäjänä vedän tämän nyt läpi. Huilaan myöhemmin.

Asiakaspalvelua tuli ikävä

Rivieraa ei kokonaan suljettu, vaan pizzojen noutomyynti jatkui.

– Vähän hassu kioskimyynnin fiilis, kun asiakkaille oli vain puolen neliön tuulikaappi ja meille itselle 160 neliötä. Siinä tuli ikävä oikeaa asiakaspalvelua.

Tiistaina Riviera sai päästää asiakkaat sisälle istumaan – joskin entistä väljemmin.

– Kannoin pöytiä ja tuoleja varastoon, kun asiakaspaikat piti pudottaa puoleen. Nyt niitä on sisällä 35. Väljältä näyttää, kun ei ennenkään ahdasta ollut.

Vakuutukset eivät korvaa?

Ravintoloiden kannattavuus joutuu koetukselle rajoitusten vuoksi.

– Mekin kuvittelimme, että vakuutus korvaisi jotain. Näyttää uhkaavasti, ettei se korvaa mitään.

Vakuutuksista oli sen sijaan iso apu yrittäjän sairastuttua.

– Syöpä oli tietysti shokki. Helpotti, kun ei tarvinnut murehtia omaa taloutta. Sain palkattua korvaajan töihin ja keskittyä taisteluun tautia vastaan. Siitä iso kiitos myös perheelle ja henkilökunnalle.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut