Lämpö kiusasi tottelevaisia koiria Porissa

Porissa järjestetään viikonloppuna koirien tottelevaisuuskokeen eli tokon Suomen mestaruuskisat Rauman Käyttö- ja Seurakoirat ry:n, TVA Porin ja Ulvilan Palveluskoirat ry:n toimesta. Kisajärjestäjän edustajan Päivi Saarilahden mukaan lauantain yksilö- ja joukkuekilpailut saatiin vedettyä lähes kolmensadan koiran toimesta läpi lämpimästä säästä huolimatta.

– Nämä ovat todella kovatasoiset kisat, vaikka koirat eivät tällaisessa auringonpaisteessa aivan parastaan saakaan irti. Vesijuomapisteet olivat kovassa käytössä ja kuulutimme useasti, ettei koiria saa jättää autoon.

Tottelevaisuuskokeessa tuomari arvioi koiralle opetettujen liikkeiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä. Neljässä tasoluokassa käytävissä kisoissa yksi rotu on ylitse muiden.

– Kisoissa on kaikkiaan neljänkymmenen eri rodun edustajia, mutta bordercollien nimi on kärjessä suosituin. Rotu on kehitetty tottelemaan käskyjä nopeasti. Haastavampaa on kouluttaa berhardinkoiraa, joita oli myös joukkueellinen mukana.

Satakunnasta lauantaina joukkuekisassa mukana olivat kaksi TVA Porin joukkuetta sekä Rauman Käyttö- ja Seurakoirien joukkue. Porilaiset nappasivat sijat 17 ja 35, raumalaiset jäivät sijalle 46.

– Rauman ja Porin välillä on tässäkin hyvää vääntöä. Ilmoitimme siksi kisaan kaksi joukkuetta, että saamme laitettua paremmin kampoihin, Saarilahti naurahtaa.