Länsi-Suomella laaja tulospalvelu sunnuntaina verkossa – paljonko sinun suosikkisi saa ääniä?

Länsi-Suomi tarjoaa kattavan nopean tulospalvelun verkossa. Ennakkoäänestyksen tuloksia odotetaan tuttuun tapaan heti iltakahdeksan jälkeen, kun vaalipaikkojen ovet on suljettu.

Sunnuntaina käydään historialliset ensimmäiset aluevaalit. Millainen aluevaltuusto valitaan Satakunnan ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueille?

Mikä puolue nousee suurimmaksi ja pääsee johtamaan tärkeimpien luottamuspaikkojen jakoa?

Ketkä ehdokkaat keräävät komeimman potin?

Montako raumalaista pääsee vaaleissa läpi? Miten pärjäävät eurajokelaiset, euralaiset tai laitilalaiset?

Paljonko sinun suosikkisi saa ääniä?

Illan mittaan uutisia ja analyysiä

Ääntenlaskun etenemistä voit seurata Länsi-Suomen verkkosivuilta. Länsi-Suomen tulospalvelusta näet helposti tilanteen alueittain ja kunnittain. Voit myös hakea kenen tahansa ehdokkaan äänimäärän.

Vaalien ennakkoäänet selvivät heti äänestyspaikkojen sulkeutumisen jälkeen iltakahdeksalta.

Länsi-Suomi haastattelee illan mittaan muun muassa ääniharavia ja puolueiden paikallisia vaikuttajia. Teemme uutisia vaalien yllätyksistä ja tarjoamme analyysiä vaalitulosten taustoista.

Lännen Media ja STT täydentävät

Länsi-Suomen oma toimitus keskittyy Rauman seutuun, mutta julkaisemme myös Lännen Median ja STT:n valtakunnallisia vaalijuttuja.

Länsi-Suomen verkko ei hiljene ennen kuin uusien aluevaltuustojen nimilistat on saatu selville. Tulospalvelustamme löydät äänimäärät muiltakin hyvinvointialueilta.

LS ei tee näköislehteä

Aluevaaleista Länsi-Suomi ei tee näköislehteä. Kaikki jutut ovat luettavissa verkosta heti – ja tiistain paperilehteen poimitaan vielä olennaisimmat asiat.

Vaaleissa valitaan aluevaltuutetut, jotka päättävät miten sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut käytännössä hoidetaan ensi vuoden alusta lähtien. Vastuu palveluiden järjestämisestä siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä uusille hyvinvointialueille.