Länsi-Suomen merivartiostolla oli vilkas viikonloppu – Yyterissä oli hätätilanteita, suuremmilta vahingoilta vältyttiin

Viime viikonloppuna veneliikennettä oli runsaasti ympäri Suomen. Kuvan veneet eivät liity jutussa mainittuihin tapauksiin. Kuva: arkisto/Iiro Lehtonen

Länsi-Suomen merivartiosto tiedottaa, että viime viikonloppu oli vesillä varsin vilkas. Merivartiosto johti viikonlopun aikana 23:ta meripelastustehtävää, koordinoi 12:ta merellistä avustustehtävää ja osallistui 15:een muiden viranomaisten johtamaan tehtävään.

Hätätilanteita tilastoitiin viisi. Neljä niistä tapahtui uimarannoilla ja yksi oli kaatunut meloja. Kolme hätätilanteista sattui Porin Yyterissä.

Kahdessa tapauksessa lapset olivat vanhemmiltaan hukassa. Merivartiosto muistuttaakin lapsien herpaantumattomasta valvonnasta uimarannoilla.

– Kännykät ja muut häiriötekijät on työnnettävä syrjään silloin, kun lapset ovat veden äärellä. Tämä on äärimmäisen tärkeää, sillä hartaasti valmistamanne ja kärsivällisyydellä kasvattamanne lapset ovat teidän vastuulla. Nämä ovat sellaisia tehtäviä, joita emme missään nimessä haluaisi saada hoidettavaksemme, Länsi-Suomen merivartioston tiedotteessa todetaan.

Lisäksi Länsi-Suomen merivartiosto tavoitti kuusi vesiliikennejuopumuksesta epäiltyä sekä kirjoitti sakkoja ja antoi huomautuksia.

Ruotsin vastaisen rajan maa- ja meriliikenteen sisärajatarkastuksissa otettiin kiinni joitakin etsintäkuulutettuja sekä käännytettiin vailla maahantulon edellytyksiä olevia henkilöitä takaisin Ruotsiin.

Länsi-Suomen merivartioston tiedotteen mukaan viikonloppuna veneliikenne oli jopa ruuhkaista. Ihmisiä oli meren äärellä sankoin joukoin.

– Ihmis- ja liikennemääriin nähden on helpottavaa todeta ettei vakavia onnettomuuksia juurikaan sattunut, tiedotteessa todetaan.