Länsi-Suomen Osuuspankilla hyvä alkuvuosi – asuntoluottojen määrä ja kiinnostus sijoittamiseen ennätystasolla

Osuuspankin tulos pysyi hyvällä tasolla. Arkistokuva: Salli Koivunen

Talouden vauhdikkaan elpymisen myötä alkuvuosi on ollut tuloksellisesti vahva myös Länsi-Suomen Osuuspankille, kerrotaan pankin puolivuotistiedotteessa.

– Koronakriisi ei vielä ole ohi. Tähän mennessä Satakunnan talous on kuitenkin selvinnyt korona-ajasta hyvin ja sen mukana myös pankin tulos on vahva, toteaa toimitusjohtaja Matti Kiuru.

Uusien luottojen nostomääristä erityisesti asuntoluotot ovat olleet jopa ennätystasolla, kuten myös asiakkaiden kiinnostus säästämiseen ja sijoittamiseen.

Asuntolainakanta kasvoi neljä prosenttia, ja asuntokaupoissakin oli kolmisenkymmentiä prosenttia kasvua verrattuna viime kevääseen.

Säästämis- ja sijoittamisinto on näkynyt uusien arvo-osuustilien vilkkaana avaamisena. 

– Kiinnostuksen lisääntymiseen on omalta osaltaan vaikuttanut hinnoittelumuutos eli arvo-osuustili on nykyään omistajillemme ilmainen. Säästämisen suosio näkyi myös uusien jatkuvia säästösopimusten voimakkaana kasvuna. Näistä valtaosa on tehty verkossa. Kokonaisuutena rahastokantamme kasvoi 25,8 % ja sijoitusvakuutusten kanta 14,3 % verrattuna viime vuoteen, Kiuru kertoo.

Pankin tulos pysyi vahvana: korkokate ja palkkiotuotot kasvoivat lievästi viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Liikevoittoa pankki teki 19,2 miljoonaa euroa, mikä on hieman alle viime vuoden puolivälin lukeman.

Viime vuoteen verrattuna sijoituskiinteistöjen ja oman pääoman ehtoisien sijoitusten tuotot laskivat. Ilman näitä pankin tulos olisi noussut.