Länsi-Suomen Osuuspankin joukkoaltistumisesta ei tullut jatkotartuntoja

Länsi-Suomen Osuuspankki tiedottaa, että sen kahden työntekijän koronavirustartunnasta ei ole seurannut jatkotartuntoja. Työntekijät ovat Porin Bepopin-konttorista, joka on ollut suljettuna tartunnan toteamisen jälkeen.

– Negatiivisilla testeillä on varmistettu, että karanteeniin määrättyjen henkilöiden kautta tartunta ei ole voinut levitä eteenpäin, vaikka he sairastuisivat myöhemmin karanteenin aikana. Tartuntaketju on näin tullut suljetuksi, kertoo Satakunnan sairaanhoitopiiri tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä tiedotteessa.

Altistuneet jatkavat karanteenissa viranomaismääräysten mukaisesti. Länsi-Suomen Osuuspankin Bepopin-konttori avataan normaalisti perjantaina kello 10.

– Tapaus osoittaa, että suojautuminen ja varovaisuus on erittäin tärkeää meille kaikille. Saimme koronatapausten ilmaannuttua tartuntaketjut katkaistua viranomaisten kanssa yhteistyössä. Pankissa asioiminen sekä työskentely onkin jälleen turvallista, Länsi-Suomen Osuuspankin toimitusjohtaja Matti Kiuru sanoo tiedotteessa.

Kiuru toivoo, että pankissa asioivat käyttäisivät maskia. Hän kehottaa ihmisiä myös hyödyntämään etäyhteyksiä.

– Suosittelemme asiakkaillemme ensisijaisesti puhelin- tai verkkoneuvottelujen hyödyntämistä digitaalisissa kanavissamme näinä aikoina.