Länsi-Suomen Osuuspankin vakavaraisuus kasvoi

Länsi-Suomen Osuuspankin puolivuotiskatsauksen mukaan pankin vakavaraisuus kohosi alkuvuoden aikana 41,6 prosenttiin tuloskehityksen ja tuotto-osuuskysynnän ansiosta.


– Tuotto-osuuksien lisäksi asiakkaat suosivat vakuutus- ja rahastosäästämistä. Pankin rahastokanta kasvoi 14 prosenttia, toimitusjohtaja Simo Kauppi kertoo.

Pankin liikevoitto oli 13 miljoonaa euroa. Luvusta on vähennetty 19,4 miljoonan euron Pohjola Pankin osakekaupasta syntynyt voitto.

Asiakasomistajien määrä kasvoi 515 asiakkaalla alkuvuonna. Asiakasbonuksia maksettiin alkuvuonna yhteensä 3,8 miljoonaa euroa.

Asuntoluottojen kysyntä on aiempiin vuosiin verrattuna alhaisella tasolla, vaikka korkotaso onkin matala. Asuntolainojen kysyntä kasvoi huhti-kesäkuussa selvästi alkuvuoteen verrattuna. Sijoituskohteista sekä yksiöistä ja kaksioista käydään edelleen parhaiten kauppaa.

Pankkien palvelukanavat sähköistyvät. Länsi-Suomen Osuuspankin asiakkaista 52 prosentilla on verkkopalvelusopimuksia ja 24 prosentilla on mobiilipankki.

– Mobiiliasioinnin ja kaupankäynnin siirtyminen verkkoon haastavat pankkisektorin luomaan uusia ja innovatiivisia palveluita kuluttajille, Kauppi kertoo.