Länsi-Suomen voi tilata nyt digiversiona

Länsi-Suomen päätoimittaja Janne Rantanen, Marva Median johtaja Reima Numminen ja digiliiketoiminnan kehityspäällikkö Lauri Tuomola ovat olleet mukana Länsi-Suomen digituotteiden kehitysprojekteissa.

Marva Media Oy:n kustantama sanomalehti Länsi-Suomi on tästä päivästä lähtien tilattavissa myös pelkästään digitaalisena versiona.

Vanhan tutun näköislehden lisäksi Länsi-Suomen printin sisältöjä pystyy nyt lukemaan erillisessä mobiilisovelluksessa sekä LS24.fi-verkkosivujen Plus-osiossa.

Pitkän työn tulos julki

Marva Median johtaja Reima Nummisen mukaan uudistusta on työstetty runsaan vuoden verran ennen kuin digitaalisen julkaisuliiketoiminnan edellyttämä tekniikka on saatu kaikilta osin valmiiksi.

– Toiminnan edellytyksenä on, että lehden tilaaminen, maksuliikenne ja kaiken kattava asiakaspalvelu on oltava verkossa asiakkaalle mahdollisimman helppoa ja mutkatonta, Numminen listaa.

Marva Median verkkosivuilla vierailee keskimäärin Google Analyticsin mukaan 50 000 eri käyttäjää joka viikko, ja 47 prosenttia kävijöistä käyttää lukemiseen mobiililaitetta.

Uutisten selailu kännykällä helpottuu

Uudistuksen myötä Länsi-Suomen lukeminen onnistuu aikaisempaa helpommin mobiililaitteilla, kun lehden uudet verkkosivut ja mobiilisovellus istuvat myös tabletille ja kännykälle.

– Digitaalisen lehden tilaaminen on luonnollisesti myös edullisempaa kuin paperisen, sillä lehden jakelu- ja painokustannukset jäävät digituotteista kokonaan pois, Numminen sanoo.

Myös nykyiset printtilehden tilaajat ovat oikeutettuja käyttämään kaikkia Länsi-Suomen uusia digisisältöjä.

Tilaajan on mahdollista jakaa digisisältöjen lukuoikeutensa yhteensä kolmelle samassa taloudessa asuvalle perheenjäsenelleen.

Printti puoltaa yhä paikkaansa

– Jonkin verran liikehdintää tulee varmasti tapahtumaan paperisesta digitaaliseen tuotteeseen, mutta mitään radikaalia muutosta ei vielä ole odotettavissa – muutos tulee tapahtumaan hitaasti, Numminen uskoo.

Hän painottaakin, että myös paperisen Länsi-Suomen kehitystyö on käynnissä, ja uudistuksia on luvassa lähitulevaisuudessa.

”Digitaalisen lehden tilaaminen on luonnollisesti myös edullisempaa kuin paperisen, sillä lehden jakelu- ja painokustannukset jäävät digituotteista kokonaan pois.”

– Perinteisellä paperisella Länsi-Suomella on vankka ja uskollinen kannattajajoukko, joka takaa paperisen Länsi-Suomen ilmestymisen vielä pitkälle tulevaisuuteen, hän jatkaa.

Digitaalinen Länsi-Suomi sopii mainiosti kiireisille ja liikkuville ihmisille, sekä tietenkin ulkoraumalaisille, jotka haluavat lukea kotikaupunkinsa asioista.

Vain yksittäisistä jutuista kiinnostuneet lukijat on otettu digipuolella huomioon esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeuden tilausmahdollisuudella. Lyhyen 24 tunnin lukuoikeuden voi lunastaa itselleen tekstiviestimaksulla.

Digisisältöihin tarjotaan opastusta

Digisisältöjen monipuolistamisen jälkeen raumalainen mediatalo Marva Media kulkee nyt digitaalisen sanomalehtikustantamisen kärkijoukoissa Suomessa.

Reima Numminen kannustaakin kaikkia raumalaisia mediakuluttajia tutustumaan uuteen digitaaliseen lukuvaihtoehtoon ja toivottaa samalla kaikki Länsi-Suomen lukijat Marva Median avoimien ovien päiville perjantaina 5. kesäkuuta.

Silloin muun ohjelman ohessa Marva Median henkilökunta antaa myös tarvittaessa opastusta digitaalisen Länsi-Suomen käyttämisessä.

Marva Median avoimien ovien päivää vietetään osoitteessa Susivuorentie 2 perjantaina 5.6. kello 12–18.

LS24.fi

 • Länsi-Suomen verkkosivujen LS24.fi:n visuaalinen ilme on päivitetty, ja sivut ovat nyt responsiiviset – ne mukautuvat käytössä olevalle päätelaitteelle sopiviksi, luit uutisia sitten tietokoneella, tabletilla tai kännykällä.
 • Verkkosivuilta löytyy uusi Pinnalla tänään -osio, johon nostetaan näkyvälle paikalle Länsi-Suomen uutisten lisäksi myös kaupunkilehti Raumalaisen sekä kiekkosivusto Kiekkoareenan juttuja.
 • Uusilla sivuilla on lisäksi tilaajille tarkoitettu Plus-osio, jonne siirtyy päivän lehdestä valittuja juttuja lisämateriaaleineen.
 • Lehden materiaaleja pystyy siis vastaisuudessa lukemaan myös suoraan Länsi-Suomen verkkosivuilta, kunhan lehden tilaus on voimassa ja sivuille on kirjautuneena.

LS-näköislehti

 • Länsi-Suomen näköislehti on kaikille tilaajille jo siinä mielessä vanha tuttu, että näköislehden lukuoikeus on kuulunut – ja kuuluu vastaisuudessakin – kaikkien printtitilausten yhteyteen.
 • Näköislehti on käytännössä printtilehti verkossa. Sen juttuja pystyy lukemaan zoomaamalla ja loitontamalla lukunäkymää.
 • LS-näköislehti löytyy osoitteesta www.ls24.fi/digilehti. Samasta osoitteesta pystyy lukemaan myös kaupunkilehti Raumalaista. Kaupunkilehti Raumalaisen jutut päivittyvät kokonaisuudessaan ja maksuttomina kuitenkin myös omille sivuilleen, joista löytyy myös mahdollisuus lukea kaupunkilehden näköislehteä ilman rekisteröitymistä.
 • Palvelu sisältää myös LS-näköislehtiarkiston vuodesta 2005 alkaen.

UUTTA! LS Päivän lehti -sovellus

 • Länsi-Suomen sovellus on nyt ladattavissa mobiililaitteille App Storesta, Microsoft Storesta ja Google Playsta.
 • Sovelluksen avulla lehteä pystyy lukemaan näköislehden mutta lisämaustein. Sovelluksessa juttujen oheen voidaan ladata esimerkiksi lisäkuvia.
 • Sovelluksessa lehden juttuja ei tarvitse myöskään zoomailla, vaan ne aukeavat erilliseen lukunäkymään.
 • Länsi-Suomen jutut ovat muutamia poikkeuksia lukuunottamatta luettavissa sovelluksessa kunakin päivänä heti puolen yön jälkeen.
 • Alkunäkymä tarjoilee lukijoille lisäksi linkit Länsi-Suomen, Raumalaisen ja Kiekkoareenan uusimpiin uutisiin.
 • Sovelluksen voi ladata, vaikkei olisi Länsi-Suomen tilaaja, mutta silloin LS:n lehtimateriaaleja ei pääse lukemaan.

Näin saat uudet digipalvelut käyttöösi

Länsi-Suomen uudet digitaaliset palvelut on helppo ottaa käyttöön.

Mikäli sinulla on jo tilaus voimassa, voit aktivoida lukuoikeutesi osoitteessa www.ls24.fi/digilehti klikkaamalla Aktivoi-linkkiä.

Tarvitset aktivointiin asiakasnumerosi, jonka voit tarkistaa laskusta. Kestotilaaja voi tarkistaa asiakasnumeronsa myös kestotilaajan etukortista. Asiakasnumeroa voi myös tiedustella tilaajapalvelumme maksuttomasta palvelunumerosta 0800 39 8338 tai sähköpostilla tilaukset@marvamedia.fi.

Mikäli et ole vielä tilaaja, voit valita useista tilausvaihtoehdoistamme sinulle sopivimman.

Uutuutena tarjoamme luottokortilta kuukausittain veloitettavan LS Digi -paketin, joka sisältää kaikki digitaaliset palvelut ilman painettua lehteä.

Tilausvaihtoehtoihin voi tutustua LS24-sivustolla valitsemalla päävalikosta Tilaa LS.

Kun sinulla on digitaalinen lukuoikeus, pääset lukemaan LS-näköislehden, LS-näköislehtiarkistoa, LS Päivän lehti -sovellusta sekä LS24:n Plus-sisältöjä.