Länsi-Suomi laittoi poliisit tenttiin

Jouni Nahkuri, Hans Vuoti ja Marko Peltonen joutuivat sääntötenttiin. Kuvat: Pekka Lehmuskallio

Rauman kauppatorilla vietettiin lauantaina poliisin päivää. Paikalla oli poliisikalustoa aina veneestä mönkijään. Poliisit vastailivat kaupunkilaisten kysymyksiin mieltä askarruttavista asioista.

Poliisit pääsivät vastailemaan myös Länsi-Suomen tekemiin kuva-arvoituksiin, joissa oli kuvattuna erilaisia pyöräilijöiden ja autoilijoiden välisiä tilanteita Rauman risteysalueilla. Välillä väistämissääntöjä jouduttiinkin pohtimaan porukalla, mikä todisti, etteivät liikennesäännöt aina ole täysin yksiselitteisiä.

- Oli kirjoitettujen sääntöjen mukainen väistämisvelvollisuus kenellä tahansa, yksi sääntö on aina ylitse muiden: liikenteessä jokaisen on oltava varovainen, huolimatta siitä, mistä suunnasta risteystä lähestyy ja millä kulkuneuvolla, Marko Peltonen Rauman poliisista muistuttaa.

Lue lisää sunnuntain Länsi-Suomesta tai Plus-osiosta.

Poliisiveneeseen jonottavat lapset pitivät ylikonstaapeli Antti Alitalon kiireisenä. Poliisivene oli poliisin päivän hitti, ainakin lasten silmissä. Jouni Takkinen tutustui poliisin päivään lastensa kanssa. Aatos , Taimi ja Inari ihastuivat mönkijään. Raumalaiset Christian Desere Izere, Joseline Nshimirimana ja Elia Niyonkuru tutustuivat poliisin päivän antiin. Moottoripyörä oli erityisesti Elian mieleen. Ella Lehtonen, Hanna Vuorela ja Aino-Maija Markkula hoksasivat oikean vastauksen. Miia ja Mika Heino yllättyivät kuva-arvoituksen oikeasta vastauksesta.