Länsi-Suomi Lännen Median osakkaaksi - paperilehti ilmestyy ensi vuonna viidesti viikossa

Marva Media toteuttaa rakenneuudistuksen, jonka tarkoitus on turvata raumalaisen paikallismedian tulevaisuus myös 2020-luvulla.

Länsi-Suomen paperilehti ilmestyy ensi vuonna viidesti viikossa. Ilmestymispäivien vähennys tulee laskemaan tilaushintoja. Ensi vuoden julkaisupäivät päätetään myöhemmin keväällä.

Länsi-Suomi palvelee lukijoitaan ja asiakkaitaan jatkossakin joka päivä. Uutiset kerrotaan joka tapauksessa tuoreeltaan verkossa. Tilaajille tarjotaan hyviä lukujuttuja verkossa päivittäin.

Länsi-Suomi on tehnyt aiesopimuksen Lännen Mediaan liittymisestä. Länsi-Suomesta on toukokuussa tulossa Lännen Median kahdestoista osakaslehti.

Lännen Median ansiosta Länsi-Suomi pystyy tarjoamaan ensi vuonna jopa enemmän luettavaa kuin nyt. Marva Median oma toimitus keskittyy entistäkin vahvemmin paikallisiin juttuihin.

Vuodenvaihteessa Marva Median kaupunkilehti Raumalainen alkaa ilmestyä kerran viikossa keskiviikkoisin. Kaupunkilehden sivumääriä lisätään tuntuvasti.

- Ikävä kyllä rakenneuudistuksella on myös henkilöstövaikutuksia ja joudumme kevään aikana käymään talossa yt-neuvottelut, kertoo Marva Median mediajohtaja Reima Numminen.

Yt-neuvottelut koskevat mediatalon koko henkilökuntaa. Marva Media työllistää noin 115 henkilöä. Arvioitu vähennystarve on 14 henkilötyövuotta.

Rakenneuudistuksen päätösten pohjaksi Länsi-Suomi teetti laajan yleisötutkimuksen raumalaisten odotuksista lehteä kohtaan.

- Kehittämällä sähköisiä palveluita, panostamalla paikalliseen uutisointiin ja Lännen Median yhteistyöllä pyrimme vastaamaan näihin lukijoiden odotuksiin. Esimerkiksi uusi paremmin toimiva mobiilisovellus julkaistaan lähiaikoina, kertoo Marva Median päätoimittaja Janne Rantanen.

Muutoksilla tähdätään liiketoimintamalliin, jolla turvataan paikallismedia kestävästi ensi vuosikymmenelle.

- Länsi-Suomi on palvellut raumalaisia lukijoitaan jo yli sadan vuoden ajan, ja meidän tehtävä on varmistaa, että näin on myös seuraavat sata vuotta, kiteyttää Numminen.

Marva Median journalistien pääluottamusmies Jami Jokisen mukaan ilmoitus yt-neuvottelujen käynnistymisestä ei tullut toimitukselle yllätyksenä.

– Oli odotettavissa, että kustantaja tekee jotain nykyisessä mediamarkkinatilanteessa, sanoo Jokinen.

Pääluottamusmies ei kyseenalaista kustantajan oikeutta tehdä liiketoiminnallisia päätöksiä.

– Kustantajan esittämä mittakaava vain tyrmistytti journalistit. Suunniteltu vähennys kohdistuu pääosin journalisteihin.