Läntisen teollisuusvyöhykkeen kauppakamareiden huolena: Liikennesektori ei pysy suunniteltujen investointien vauhdissa

Tänään julkaistussa tulevaisuuskatsauksessa povataan alueelle noin 40 miljardin euron investointeja.

Rauman ja Satakunnan kauppakamarit ovat toteuttaneet yhdessä muiden läntisen teollisuusvyöhykkeen kauppakamareiden Lapin, Oulun, Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan ja Turun sekä Destian kanssa tulevaisuuskatsauksen.

Katsauksessa on kartoitettu ensimmäistä kertaa koko länsirannikon käynnistyvien yksityisten investointien volyymi.

Elinkeinoelämä julkisti tulevaisuuskatsauksen tiistaina 6. kesäkuuta.

Tämän hetkisen tiedon mukaan läntiselle teollisuusvyöhykkeelle olisi sunnitteilla investointeja noin 40 miljardin euron edestä. Suurimmat investoinnit liittyvät tuulivoimaan ja vetyteollisuuteen.

Mittavat investoinnit tuottavat rakennusaikana paljon kuljetuksia ja projektityövoiman liikkuminen kasvattaa liikennemääriä. Kauppakamarit ovat huolestuneita, ettei liikenneverkon kehitys pysy samassa tahdissa suunniteltujen investointien kanssa.

– Meillä on maakunnassa mainiot edellytykset saada osamme tulevaisuuden kasvusta. Emme kuitenkaan saa tyytyä vain energiatuottajan tai raaka-ainevalmistajan rooliin, vaan meidän on kyettävä saamaan ja kasvattamaan Satakuntaan ja Suomeen entistä enemmän pidemmälle arvoketjussa menevää jalostusta eri teollisuuden aloille sekä näitä tukeviin palveluihin, toteaa Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja Riikka Piispa tiedotteessa.

Kauppakamarit ja Destia penäävät puuttumista liikenteen keskeisiin pullonkauloihin, jotta läntinen vyöhyke saadaan pidettyä houkuttevana investoinneille.

Rauman seudulla tämä tarkoittaisi muun muassa poikittaisen ratayhdeyden saamista pääradalle sekä kasitien ja satamayhteyksien vahvistamista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut