Lapin kirjastoon suunnitellaan tavaralainaamoa – ideoita lainattavista tarvikkeista kartoitetaan kyselyn avulla

Rauman kaupunki on käynnistänyt tavaralainaamohankkeen, jonka tarkoituksena on selvittää ja kartoittaa lainaamotoiminnan edellytyksiä ja mahdollisuuksia Raumalla. Tällä hetkellä suunnitellaan tavaralainaamopisteen avaamista Lapin kirjastoon.

Tarkoituksena on, että asukkaat voisivat lainata tavaralainaamon tarvikkeita kirjastokortilla. Esineiden ja tavaroiden lainaaminen ja palauttaminen on mahdollista vain Lapin kirjastossa.

Laina-aika vaihtelee tavarasta riippuen päivästä kahteen viikkoon.

– Innostuimme kuullessamme mahdollisuudesta perustaa tavaralainaamo Lapin kirjastoon. Toisinaan itselläkin on tarvetta esimerkiksi työkaluille. Toivomme, että kaupunkilaiset löytävät palvelun pariin, Lapin kirjaston kirjastonhoitaja Teija Henriksson ja kirjastovirkailija Raija Salo kertovat.

Toiminnan suunnittelussa ovat tukena tavaralainaamohankkeen vetäjä Jaana Suksi sekä projektityöntekijä Helena Piippo.

– Tavaralainaamon myötä kirjastosta voisi lainata esineitä ja laitteita, joita ei tarvitse joka päivä. Tavoitteena on kannustaa ihmisiä käytettyjen tavaroiden kierrättämiseen ja tehdä kiertotaloustyöhön osallistuminen helpoksi. Haluamme myös ottaa kirjaston asiakkaat mukaan suunnitteluun, projektityöntekijä Helena Piippo kertoo.

Kaupunkilaisilta kerätään ideoita, mitä esineitä, tavaroita ja laitteita tavaralainaamon valikoimaan kannattaisi hankkia. Tavaralahjoituksia tullaan keräämään asukkailta ja mahdollisesti myös yrityksiltä ja sponsoreilta. Kyselyyn voi vastata sähköisesti tai paperilomakkeella Lapin kirjastossa.

Ideoita kerätään 31.10. asti. Tavaralainaamotoimintaa käynnistellään syksyn aikana.