Lapin löylypäivillä rikottiin yleisöennätyksiä

35. Lapin löylypäivät -tapahtuma järjestettiin Rauman Lapissa 1.–3. elokuuta. Kävijämäärä yllätti tapahtumajärjestäjät. Koko viikonlopun kävijämäärä kohosi useaan tuhanteen. Yksinomaan perjantaina yleisömäärä harppasi yli 1 000 kävijän rajan.

Löylypäivät tarjosi jälleen tuhdisti ohjelmaa.

Perjantaina Rauman kaupungin kulttuuripalveluiden tuottamassa Patolammen partaalla -tapahtumassa ilta aloitettiin suositulla lastentapahtumalla Lapin koulun liikuntahallilla.

Perjantai-iltana Patolammen lavalla yleisöä viihdyttivät juontaja Veepee Lehto, Lapin VPK:n soittokunta, Pukinsarven tröötöttäjät ja illan pääesiintyjä Antti Railio. Lappi sai uuden löylyisännän ja -emännän Kari Tuomisesta ja Kaija Koskisesta. Veepee Lehto oli jopa säveltänyt löylypäiville oman laulun.

Antti Railion esiintyminen toi illan päätteeksi paikalle ennätysmäärän innokasta yleisöä.

Löylypäivien lauantain ja sunnuntain ohjelmakokonaisuudesta vastasivat paikalliset toimijat.

Tapahtuman ohjelma oli sekoitus kulttuurisia ja urheilullisia tapahtumia, joista molempiin riitti kävijöitä. Etenkin näyttelyitä ja kirppiksiä oli runsaasti ja myös perinteiset löylyhölkkä ja -humppa pitivät pintansa uutuuksien joukossa.

Tämän vuoden hittikokeilu yrityssuunnistus keräsi arvioiden mukaan tuhansia osallistujia, joista osa vieraili neljän tunnin suunnistuksen aikana kaikissa neljässätoista yrityksessä. Yrityssuunnistukseen osallistuneet yritykset olivat positiivisesti yllättyneitä tempauksen suosiosta.

Rantasaunan ilmaiset löylyt rentouttivat ihmisiä tapahtumantäyteisen viikonlopun keskellä.

Ensi vuonna Lapin Löylypäiviä vietetään 31.7.–2.8.2015.