Lapsellisesti lapsien lääkäri

Lääkäri Jari Mäkilä tapaa Rauman seudun päivystyksessä paljon myös lapsipotilaita. Arka ja pelokas lapsi rentoutuu yleensä siinä vaiheessa, kun Mäkilä ottaa kumihanskan käteen ja puhaltaa sen täyteen ilmaan. Hahmon myötä Mäkilä on saanut lapsilta nimen ”Hanskapallomies”.

Rauman seudun päivystyksen lääkäri Jari Mäkilä haluaa luoda lääkärikäynteihin mahdollisimman keveän ja rennon ilmapiirin. Lääkärissä asioinnin ei hänen mukaansa pidä olla virallista pönöttämistä.

– En niinkään ajattele hälventäväni käytökselläni pelkoja. Haluan vaan luoda potilaaseen mahdollisimman mutkattoman suhteen. Se helpottaa myös mahdollisten toimenpiteiden suorittamista, olipa kyseessä sitten lapsi tai aikuinen.

Erityisen suosittu Mäkilä on raumalaisten lasten keskuudessa. Lapset ovat antaneet hänelle hauskan nimenkin, ”Hanskapallomies”. Nimelle löytyy selvä syy.

– Usein lapset tulevat vastaanotolle enemmän tai vähemmän jännittyneinä. Joskus jännityksen purkautumiseen riittävät hassut puheet, joskus taas kaivan esiin kumihanskan. Puhallan sen täyteen ilmaan, piirrän pallolle kasvot ja kappas, hauska hahmo on syntynyt. Yleensä viimeistään siinä vaiheessa olen saavuttanut lapsen luottamuksen. Aina sekään ei tietysti auta.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.