Lapset eivät päässeet päiväkodin retkelle puuttuvan pikkurahan vuoksi – "Tämä ei ole meidän tapamme toimia"

Päiväkodeissa ja kouluissa rahaa voidaan kerätä retkiä varten. Jutussa kuvatussa tapauksessa on varhaiskasvatusjohtajan mukaan käynyt kömmähdys.

Raumalaiset 2- ja 5-vuotiaat sisarukset joutuivat jäämään päiväkotiin toisten lasten lähdettyä viettämään liikunnallista päivää Iirolandiaan. Lasten äiti ei ollut pystynyt toimittamaan reissuun vaadittua neljää euroa päiväkotiin tapahtuma-aamuun mennessä.

– Olin järkyttynyt. En saanut nostettua rahaa pankkiautomaatissa olleen häiriön vuoksi. Lupasin kyllä tuoda rahat, kun haen lapset. Se ei riittänyt. Lapseni jätettiin päiväkotiin. Henkilökunta sanoi, ettei heillä ole päiväkodissa rahoja, joista tuon puuttuvan summan olisi voinut ottaa, kertaa tapahtumia lastensa puolesta mielensä pahoittanut äiti.

Erilaisia maksullisia retkiä ja muita päiväkotien ja koulujen ulkopuolelle suuntautuvia tapahtumia on tehty aina silloin tällöin. Jos perheellä ei ole antaa tarvittavaa osallistumismaksua tai sen tuominen päiväkotiin unohtuu, jäävätkö lapset istuskelemaan päiväkotiin?

– Ei todellakaan, tässä on sattunut nyt joku kummallinen kömmähdys. Olen todella pahoillani näiden lasten puolesta. Tämä ei ole meidän tapamme toimia. Ei ole lasten vika, jos raha on jäänyt tuomatta, sanoo Rauman varhaiskasvatusjohtaja Päivi Tiesmaa.

Paitsi päiväkodeissa, rahaa kerätään myös kouluissa. LS:n tekemästä kyselystä selviää, että yhtenäistä ohjeistusta tällaisissa tapauksissa toimimiseen ei kouluissa ole.

Lue koko juttu päivän Länsi-Suomesta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut