Lapset ja nuoret voivat jälleen jouluaattona keskustella Joulumantelissa

Pelastakaa Lapset ry järjestää tänä jouluna kolmattatoista kertaa lapsille ja nuorille suunnatun Joulumantelin verkossa.

Kokemusten perusteella monet nuoret kaipaavat jouluna turvallisen aikuisen läsnäoloa. Joulumantelissa nuori voi keskustella nimimerkin turvin. Aikuiset ovat Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöitä ja koulutettuja verkkovapaaehtoisia.

Joulumanteli on avoinna 24.12. Habbo Hotellissa kello 14–20 ja www.mantelichat.fi:ssä kello 20–02. Lisäksi lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus kahdenkeskiseen keskusteluun kello 16–02 osoitteessa www.netari.fi.

– Jouluna lapsilla on aikaa pysähtyä omien ajatusten kanssa, ja silloin saattaa herätä tarve jakaa ajatuksia luotettavan aikuisen kanssa. Monelle lapselle joulu on yksinäistä ja turvatonta aikaa, esimerkiksi vanhempien päihteidenkäytön takia, kertoo Antti Järventaus, Lapset ja digitaalinen media -yksikön päällikkö.

– Jouluna monet nuorille suunnatut palvelut ovat kiinni ja nuoret jäävät ilman turvallisen aikuisen tukea. Tämä näkyy selvästi käyttäjämäärissämme. Esimerkiksi vuonna 2015 jouluaaton chattiin osallistui yli 600 nuorta, muistuttaa Järventaus.