Lasse Lempainen ottaa potilaita vastaan jatkossa myös Helsingissä: "Olen jo jonkin aikaa miettinyt"

Ei tarvitse olla huippu-urheilija voidakseen varata ajan Lempaisen leikkauspöydälle, huippuortopedi vakuuttaa.

Lasse Lempainen aloittaa leikkaukset ja vastaanoton myös Helsingissä lääkärikeskus Aavassa. Kuva: Juha Sinisalo

Eurajokelaislähtöinen huippuortopedi Lasse Lempainen aloittaa leikkaukset ja vastaanoton myös Helsingissä lääkärikeskus Aavassa. Asiasta kertoo Aava tiedotteessaan.

Muun muassa FC Barcelonan, Atletico Madridin, AC Milanin, FC Juventuksen ja AS Roman ortopedikonsulttina toimiva Lempainen alkaa vastaanottaa potilaita Aava Kampissa. Kirurgiset toimenpiteet hän hoitaa Aavan Kampin sairaalassa.

Turussa asuva Lempainen kertoo tiedotteessa olevansa tyytyväinen löydettyään Helsingistä sopivat puitteet.

– Iso osa potilaistani tulee Turun ulkopuolelta ja siksi olen jo jonkin aikaa miettinyt, että olisi kiva käydä töissä Turun lisäksi myös Helsingissä, Lempainen sanoo.

Lempainen nousee tasaisin väliajoin otsikoihin leikatessaan huippu-urheilijoiden alaraajavammoja. Hänen leikkauspöydällään on käynyt jalkapallotähtiä kuten Ousmane Dembélé ja Leonardo Spinazzola.

Lempainen leikkaa kuitenkin yhtä lailla tavallisia kuntoilijoitakin.

– Vaikka ammatillinen näkyvyyteni on tietysti isojen urheilunimien kautta suurempaa, kaikki potilaat ovat minulle yhtä tärkeitä. Vastaanotollani käy ihan tavallisia kuntourheilijoita erilaisten alaraajavammojensa kanssa ja kaikki urheilulajit on edustettuna tasapuolisesti, Lempainen kertoo.

Länsi-Suomi haastatteli Lempaista lokakuun lopulla. Tuolloin Lempainen kertoi suojelevansa käsiään, sillä ne ovat hänen tärkeimmät työkalunsa.

– En kanna raskaita esineitä tai vaihda renkaita. Muutenkin pyrin miettimään tietynlaista riskienhallintaa, että mikä on missäkin tilanteessa järkevää. Jos lähden pyörälenkille, pidän aina käsineet kädessä, Lempainen sanoi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut