Lasse Sulo valittiin kirkon ylimpään päättävään elimeen

Lasse Sulo. Kuva: Rauman kaupunki.

Rauman Lapissa asuva Lasse Sulo, 63, on valittu kirkon ylimmän toimielimen kirkolliskokouksen maallikkoedustajaksi. Sulo on myös Rauman kirkkovaltuuston puheenjohtaja ja Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja.

Sulo sai kuulla alustavista tuloksista keskiviikkona Länsi-Suomelta, sillä hän oli tulosten julkistusaikaan autossa matkalla Raisioon hiippakuntavaltuuston kokoukseen.

– Hienolta tuntuu. Raumalla on iso seurakunta, sieltä olen varmasti saanut paljon ääniä. Mutta ilmeisesti muualtakin, Sulo pohti tuoreeltaan.

Sulo pitää keskiviikkona kello 18 alkaen viimeisen kokouksensa hiippakuntavaltuuston puheenjohtajan nelivuotiskaudellaan. Kirkolliskokoukseen pääseminen on hänelle seuraava porras kirkon päätöksenteossa.

– Tässä vaiheessa ei ole tarkkaa kuvaa siitä, mitä asioita lähden ajamaan. Pitää uutena edustajan hiukan päästä sisälle kirkolliskokoukseen. Ja katsotaan, mihin valiokuntaan mahdollisesti pääsen, mihin pystyn vaikuttamaan.

– Olen todella kiitollinen siitä, että vaalit menivät omalta osaltani näin hyvin. Mielenkiinnolla lähden katsomaan tulevaisuutta, Sulo sanoo.

Kirkolliskokous valittiin toimikaudelle 1.5.2020–30.4.2024. Vaalin tuloksen vahvistaa vaalilautakunta 17.2.2020.

Kirkolliskokous on kirkon ylin toimielin. Se käsittelee kirkon oppia ja työtä sekä kirkon lainsäädäntöä, hallintoa ja taloutta. Se kokoontuu Turussa toukokuussa ja marraskuussa noin viikon ajan. Kirkolliskokouksessa käsitellään kirkon uskoa ja oppia koskevia kysymyksiä sekä tehdään ehdotuksia kirkkolain säätämisestä, muuttamisesta tai kumoamisesta.

Turun arkkihiippakunnasta kirkolliskokoukseen valittiin kahdeksan maallikkoedustajaa. Lasse Sulo valittiin Keskustan ja sitoutumattomien valitsijayhdistyksen listoilta.

Sulon lisäksi Turun arkkihiippakunnasta valittiin maallikkoedustajina Lauri Palmunen, 67, Turusta (Keskustan ja sitoutumattomien valitsijayhdistys), Tommy Björkskog, 46, Naantalista (Kokoomus ja sitoutumattomat) Marika Hietanen, 51, Salosta (Sillanrakentajat), Pekka Heikkilä, 59, Mynämäeltä (Keskustan ja sitoutumattomien valitsijayhdistys), Marja-Leena Ruostesaari, 78, Salosta (Kokoomus ja sitoutumattomat), Pertti Rajala, 65, Porista (Sosiaalidemokraatit) sekä Anna Lintunen, 38, Turusta (Muutoksen tuuli).

Varajäseniksi valittiin maallikkoedustajista muiden muassa Sauli Ahvenjärvi, 62, Raumalta (Sillanrakentajat), Kimmo Koivisto, 63, Säkylästä (Keskustan ja sitoutumattomien valitsijayhdistys) ja Timo Räsänen 42, Uudestakaupungista (Kokoomus ja sitoutumattomat).

Kirkolliskokouksen pappisedustajiksi Turun arkkihiippakunnasta valittiin Yhdessä-listalta Pauliina Järvinen, 48, Raisiosta ja Tapani Rantala, 58, Turusta sekä Ville Auvinen, 54, Turusta ja Erkki Koskenniemi, 63, Sastamalasta Sillanrakentajat-listalta.
Varajäseniä ovat alustavien tulosten mukaan Tuija Kruus, 57, Laviasta ja Jani Kairavuo, 43, Turusta (Yhdessä) sekä Juhana Markkula, 51, Mynämäestä ja Pasi Jaakkola, 44, Turusta (Sillanrakentajat).