Lastenkulttuurin valtionpalkinto Etana Editions -kustantamolle: toinen sen perustajista, Jenni Erkintalo on lähtöisin Raumalta

Lastenkulttuurin valtionpalkinto on suurin Taiken vuosittain jakamista taiteen valtionpalkinnoista, 30 000 euroa.

| Päivitetty

Raumalaislähtöisen Jenni Erkintalon ja Réka Királyn 2014 perustama lasten kuvakirjoihin erikoistunut pienkustantamo Etana Editions on saanut Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) myöntämän lastenkulttuurin valtionpalkinnon.

Lastenkulttuurin valtionpalkinto on suurin Taiken vuosittain jakamista taiteen valtionpalkinnoista, 30 000 euroa, ja sen saajan päättää Taiteen edistämiskeskuksen johtaja.

– Olemme kiitollisia, että työtämme uuden suomalaisen lasten kuvakirjallisuuden parissa arvostetaan. Näinä haastavina aikoina palkinto rohkaisee jatkamaan taiteellisten riskien ottamista ja kunnianhimoisten, lähes käsityönä toteutettujen teosten julkaisemista, toteavat Erkintalo ja Király.

Palkintoperusteluissa todetaan, että kustantamon työssä on korostunut erityisesti lastenkirjallisuuden kuvitustaiteen merkitys.

– Kuvitus ei ole tekstille alisteinen, vaan merkittävä osa tarinan kerrontaa.

Etana Editions edustaa Taiken mukaan Suomessa uutta, tekijävetoista lasten kuvakirjojen kustantamisen tapaa.

–  Se on pystynyt nopeasti luomaan kokonaan uuden sukupolven suomalaisia lastenkirjoja ja on selviytynyt alan haastavissa kaupallisissa ristipaineissa, todetaan palkintoperusteissa.

Kustantamolla oli tuplajuhla, sillä sen kuvittaja ja lastenkirjailija Marika Maijala sai tiistaina Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) myöntämän kuvitustaiteen valtionpalkinnon.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut