Latuja löytyy jo - Harjureitti voitti turunseutulaisia puolelleen

Tässä ollaan ylittämässä tietä. Kuvassa Esa Lähteenmäki, Henri Pirttilahti ja Jonna Kivirinta. Kuva: Esa Urhonen

Turkulaiset Henri Pirttilahti ja Jonna Kivirinta ajoivat perjantaina ensimmäistä kertaa Harjureitille hiihtämään. Heidän ensimmäisen hiihtolenkkinsä mitta oli 17 kilometriä.

Niin ikään ensikertalaiset Pertti Suominen ja Miisa makustelivat ladulla viitisen kilometriä, joskin Porsaanharjulla juotiin ensimmäiset kahvit.

– Tänne kannatti ilman muuta lähteä ja muidenkin kannattaa tulla, molemmat pariskunnat vakuuttivat.

Lisätietoja Harjureitistä löytyy Esa Lähteenmäen ylläpitämästä Harjureitti-sivustosta.

Harjureitin latu on ollut hiihtäjien käytössä kuukauden. Hiihdettävissä on 25 kilometriä kaksoislatua, joiden keskellä on kovapohjainen tila vapaata eli luisteluhiihtoa varten.

Isosuon pysäköintialue ei ole käytössä, koska osuudella ei ole turvallisuussyistä toistaiseksi latua. Säkylän suunnasta saapuvien kannattaa jatkaa kantolaavulle, jossa on paikoitustilaa.

– Ladut ovat hiihtokunnossa, mutta toki odotamme uutta pehmeää lunta. Latupohjat ovat paikoin kovat sekä ladulla on neulasia, kuvailee reitistön ideoinut ja toteuttanut yrittäjä Esa Lähteenmäki.

Matkailuyrittäjänä toimiva Esa Lähteenmäki on ideoinut neljän kunnan ylläpitämän latureitistön.

Loimaan, Huittisten, Säkylän ja Oripään kuntien ylläpitämä latureitistö otettiin tänä talvena käyttöön 13.12.

Laavuja on reitistön varrella useita, ja niissä on puut valmiina. Vampulan ulkoilumajalla ja Eräveikkojen majalla on lauantaina ja sunnuntaina myynnissä ainakin munkkia, kahvia ja mehua kello 10–16.

Raumalla hiihtämään pääsee 2,9 kilometrin lenkin Lähdepellolla sekä saman mittaisen reitin Lapin Talvialhossa urheilukentän luota.

Eurajoella Veikkojen majan lähistöllä on viisi kilometriä valaistua hiihtolatua sekä luisteluhiihtoa varten kunnostettua tilaa. Pinkjärvellä on lisäksi vajaat 10 kilometriä perinteisen latua.

Ulos luistelemaan voi Raumalla suunnata tekojään lisäksi Lähdepellolle ja Vähämaanpuistoon.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.