Latukaaharit ovat poikineet poliisille valvontapyyntöjä – vaan lähtisikö poliisi maijalla mönkijäjahtiin latuja pitkin? Näin vastaa komisario

Poliisille tehtyjen valvontapyyntöjen taustalla ei olekaan ollut niin sanottu laturaivo, vaan mönkijäajelut laduilla.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo saaneensa talven mittaan yksittäisiä valvontapyyntöjä hiihtolatujen läheisyyteen. Pyyntöjen syynä ei kuitenkaan ole ollut niin sanottu laturaivo, vaan moottoriajoneuvoilla ajaminen laduilla.

Julkisuudessa ja someryhmissä on talven aikana puhuttu siitä, että laduilla on ajettu esimerkiksi mönkijöillä. Ajamisen jäljiltä ladut ovat voineet jäädä käyttökelvottomaan kuntoon.

− Toistaiseksi poliisille on Länsi-Uudellamaalla tehty yksi rikosilmoitus vahingonteosta, joka tapahtui Oittaan ja Karhusuon välisellä ladulla. Joulukuun alussa hieman myöhempään illasta liikkeellä ollut hiihtäjä havaitsi laduilla juurikin mönkijällä ajaneen kaksikon, kertoo tapauksen tutkinnanjohtajana toimiva rikosylikonstaapeli Jari Saarelainen tiedotteessa.

Komisario Hannu Kontola puolestaan kertoo, että luvattomasti ajeleva ja latuja tahallaan pilaava kuljettaja voi syyllistyä vahingontekoon ja maastoliikennerikkomukseen.

− Maastossa moottorikäyttöisellä ajoneuvolla liikuttaessa kuljettajan täytyy olla vähintään 15-vuotias ja hänellä on oltava maanomistajan lupa. Esimerkiksi Espoon kaupunki ei ole antanut lupaa moottorikäyttöisillä ajoneuvoilla liikkumiseen omistamillaan maa-alueilla, Kontola sanoo.

Poliisi toivookin, että havainnoista soitettaisiin saman tien hätänumeroon 112, jotta poliisi voi mahdollisuuksiensa mukaan saapua tehtävälle nopeastikin.

Vaan lähtisikö poliisi jahtaamaan mönkijää maijallaan latuja pitkin?

− Todennäköisesti ei. Sen sijaan meillä on käytössämme muita hyviä mahdollisuuksia, joilla voimme reaaliaikaisesti seurata ajoneuvon liikkeitä ja lähestyä sitä sitten oikealla hetkellä, Kontola toteaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut