Latumajan elämyslaavu paloi tuhkaksi, mutta milloin?

Latumajan elämyslaavusta ei ole enää mitään jäljellä. Kuva: Harri Laiho

Harri Laiho sai perjantai-iltana viestin, joka todellakin sisälsi huonoja uutisia. Rauman Ladun ylläpitämän Latumajan elämyslaavu oli tuhoutunut tulipalossa.

Yhdistyksen varapuheenjohtajana toimiva Laiho suuntasi oitis paikalle, mutta vain todetakseen, ettei mitään ollut tehtävissä. Laavu oli tuhkana.

– Ei enää savuakaan tullut, mutta soitin poliisin ja palokunnan paikalle. Palokunta päästi varmuuden vuoksi 3 000 litraa vettä metsään, Laiho kertoo.

– Katastrofin ainekset siinä oli ollut, sillä laavu oli keskellä metsää. Siinä on valtavan isoja vanhoja kuusia ympärillä, joten on suoranainen ihme, ettei metsä ole syttynyt palamaan. Melkoinen roihu siellä on ollut.

Metsä on myös kuivaa, ja Satakunnassa on voimassa metsäpalovaroitus.

Tulipalon tarkka ajankohta on hämärän peitossa, ja sen niin Rauman Latu kuin poliisikin haluaisivat selvittää.

– Viime viikon keskiviikkona se on ollut varmuudella pystyssä, sillä silloin on järjestetty frisbeegolfin viikkokilpailut, Laiho tietää.

– Toivoisimme ihmisiltä havaintoja, että milloin se vielä on ollut pystyssä, jotta saisimme kavennettua aikahaarukkaa.

Asiasta tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä joko Rauman Ladun hallituksen jäseniin tai suoraan poliisiin.

– Latumajan pihalla on tallentava kameravalvonta, ja jos saisimme pienennettyä aikahaarukkaa, olisi helpompi käydä nauhoja läpi, Laiho toteaa.

Tihutyön mahdollisuutta epäillään

Tihutyön mahdollisuutta epäillään, sillä elämyslaavulla ei ollut tulen tekemiseen tarkoitettua paikkaa. Grillausmahdollisuus on tarjolla Latumajan pihalle rakennetussa kodassa.

– Valtavan iso harmitus on päällänsä. Valtava määrä talkootunteja on pistetty tuohon, ja se on palvellut etenkin lapsiperheitä. Harmitus ja ihmetys ovat nyt päällä, Laiho kuvailee.

– Kota ja elämysmaja ovat olleet vapaasti kaikkien kaupunkilaisten käytössä, sillä meillä on ollut täys luotto ihmisiin. Tällainen pilaa helposti muidenkin fiilinkiä.