Lauantain koronaseuranta: Raumalla viisi uutta tartuntaa, mahdollisia altistumisia kuntosalilla

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi, että Suomessa on todettu 422 uutta koronavirustartuntaa. 

Satakunnassa uusia tartuntoja on 13 tapausta, joista Raumalla todettiin viisi, Eurassa kolme, Porissa kaksi ja Eurajoella yksi.

Eniten tartuntoja on edelleen HUS:in alueella, jossa on todettu uusia tartuntoja viimeisen kahden viikon aikana 4711. Suunta on onneksi aavistuksen laskussa, sillä edeltävän kahden viikon aikana tartuntoja oli 5963.

Satakunnassa tartuntoja on todettu viimeisen kahden viikon aikana 102 uutta koronavirustartuntaa. Luku on niin ikään hieman alempi verrattuna aiempaan kahteen viikkoon, jona aikana Satakunnassa todettiin 117 tartuntaa.

Mahdollisia korona-altistumisia kuntosali Training Housessa

Koronavirustartunnan saanut henkilö on asioinut kuntosali Training Housessa Raumalla tartuttavuusaikana maanantaina 29.3. klo 17.00–19.00, keskiviikkona 31.3 klo 16.30­–18.00 ja torstaina 1.4. klo 16.30–18.00.

Kyse on todennäköisesti brittimuunnoksesta, joka tarttuu herkästi. Kuntosalilla samaan aikaan asioineita kehotetaan Satakunnan sairaanhoitopiirin uusien ohjeiden mukaan hakeutumaan koronavirustestiin 4–5 päivän kuluttua mahdollisesta altistumisesta tai välittömästi, mikäli henkilöllä on vähäisiäkään koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Kuntosalilla samaan aikaan asioineita ei aseta karanteeniin, mutta varotoimena suositellaan koronavirustestiä oireettomiltakin, jotta muuntoviruksen mahdollinen leviäminen saadaan estettyä.

– Raumalla on toistaiseksi todettu vasta yksittäisiä muuntovirustapauksia, mutta esimerkiksi Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa muuntovirukset ovat jo valtaviruksena, Rauman tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall kertoo.

Lisää aiheesta

Pitkäperjantain koronaseuranta: Satakunnassa 15 uutta tartuntaa