Lauantain koronaseuranta: Suomessa 229 uutta tartuntaa, Raumalla ei yhtään


Suomessa on raportoitu 229 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 2 953, mikä on 1 006 vähemmän kuin sitä edeltävien kahden viikon aikana.

Rauman seudulla ei tullut ilmi yhtään uutta tartuntaa.

Pandemian alusta lähtien Suomessa on raportoitu 88 561 tartuntaa. Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on Suomessa raportoitu kaikkiaan 922.

THL kertoi myös, että noin 1,9 miljoonaa ihmistä on saanut Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen. Määrä on kasvanut eilisestä noin 34 000:lla.

Toisen rokoteannoksen on saanut noin 204 000 ihmistä. Ensimmäisen rokoteannoksen kattavuus on Suomessa nyt 34,2 prosenttia väestöstä ja toisen 3,7.

Koronavirustapausten ilmaantuvuus on tällä hetkellä korkeinta Päijät-Hämeen, Varsinais-Suomen sekä Helsingin ja Uudenmaan (Hus) sairaanhoitopiireissä. Valtaosassa sairaanhoitopiirejä tartuntojen ilmaantuvuus on kahden viikon jaksoja vertaillessa laskussa.

THL kertoo mahdollisista uusista koronaan liittyvistä kuolemantapauksista sekä sairaalassa hoidettavien koronapotilaiden määrästä seuraavan kerran maanantaina.

Eilen perjantaina sairaalahoidossa oli koronaviruksen vuoksi 133 ihmistä, joista 28 tehohoidossa.