Lauantain koronaseuranta: Rauman rokoteajanvarauksen takaisinsoitossa ongelmia lauantaina, ajanvaraus jatkuu ensi viikolla

16.40: Rauman rokotusajanvaraus päättynyt tältä viikolta – takaisinsoittojärjestelmässä oli ongelmia lauantaina

Lauantaina varattavissa olleiden koronarokotusaikojen antaminen on päättynyt, tiedottaa Rauman kaupunki. Ajanvaraus jatkuu ensi viikolla.

Kaikkia aikoja ei saatu annettua takaisinsoittojärjestelmässä lauantaina aamupäivällä ilmenneen häiriön vuoksi. Häiriötä on kaupungin mukaan yritetty korjata palvelutoimittajan kanssa koko päivän ajan siinä onnistumatta.

Jäljelle jääneet rokotteet annetaan ensi viikon aikana. Jakamatta jääneiden rokotusaikojen varaus avataan uudestaan maanantai- tai tiistai-iltana. Tästä tiedotetaan erikseen.

Lisäksi ensi viikolla on tulossa lisää netin kautta varattavia rokotusaikoja.


12.33: Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kertoo Ylelle ulkonaliikkumiskieltoa koskevien pykälien valmistelusta

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) vahvisti lauantaina Ylen ykkösaamun haastattelussa, että valtioneuvoston kanslia valmistelee parhaillaan ulkonaliikkumiskieltoa koskevia pykäliä.

Oikeusministerin mukaan Suomen koronatilanne on käynyt niin hankalaksi, että varmuuden vuoksi täytyy varautua pahimpaan. Oikeusministeriö ei kuitenkaan ole vielä mukana valmistelussa. Henriksson itse ei ole nähnyt asiaa koskevaa paperia.

Haastattelussa Henriksson pohtii, että ulkonaliikkumiskielto voisi tarkoittaa liikkumisrajoituksia tietyillä alueilla tai tiettyjä kellonaikoja, jolloin ulkona ei saa liikkua. Hän ei toivo Suomeen laajoja kieltoja, joiden aikana pääsee vain kauppaan. Sellaisia on ollut käytössä useissa Euroopan maissa.


12.04: THL kertoo uusista tartunnoisa Raumalla, Eurajoella ja Eurassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) lauantain koronaraportin mukaan Raumalla on todettu jälleen merkittävä määrä uusia koronatartuntoja. Lauantain luku Raumalla on 13 uutta tartuntaa. Koko Suomessa on THL:n mukaan raportoitu lauantaihin puoleen päivään mennessä 645 uutta koronavirustartuntaa.

Muista Satakunnan kunnista tartuntoja on raportoitu ainakin kolme Ulvilasta sekä Eurasta ja Eurajoelta, kaksi kummastakin. Lisäksi Huittisissa on kirjattu yksi tartunta. Sen sijaan Poriin ei ilmeisesti ole kirjattu uusia tartuntoja viimeisen vuorokauden aikana.

Naapurimaakunnassa Varsinais-Suomessa tartuntoja löytyy ainakin Turusta (40), Kaarinasta (4) Uudestakaupungista (1) ja Laitilasta (1). 

Yhteensä ainakin 84 kunnassa raportoitiin uusia tartuntoja. Kuntien tarkka määrä ei ole tiedossa, koska THL ei kerro tietoja kunnista, joissa tartuntojen määrä epidemian alusta alkaen on yhteensä alle viisi.

Yhteensä koko Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 57 052 koronavirustartuntaa.