Lauantaina ei laihduteta eikä käydä puntarilla

Tulevana lauantaina 6.5. vietetään kansainvälistä Älä laihduta -päivää. Suomessa päivän vieton takana on Syömishäiriöliitto.

– Älä laihduta -päivä on olemassa, jotta laihdutuskulttuurin vahingollisuus ja sen laajuus ymmärrettäisiin. Kyse ei ole vain syömishäiriöasiasta – kyse on ihan jokaisen kyseenalaistamattomasta oikeudesta syödä, liikkua, levätä, olla olemassa ja huolehtia itsestään kehon koosta riippumatta, liiton tiedotteessa todetaan.

Liitosta huomautetaan, että laihdutuskulttuuria ylläpidetään ja perustellaan usein lihavuuteen liitettyjä terveysriskejä kertailemalla. Älä laihduta -päivä rohkaisee ajattelemaan toisin.

– Entä jos terveyshuoleen naamioitu laihdutuskulttuuri ja lihavuusfobia onkin terveyden edistämisen esteenä, ei sen asialla? Voisiko laihdutuskulttuurin vahingollisuuden ymmärtäminen ja huomioiminen olla edellytys vastuulliselle terveyden edistämiselle?

Älä laihduta -päivän teemana on tänä vuonna punnitseminen. Ihmiset haastetaan suhtautumaan punnitsemiseen sensitiivisesti ja kriittisesti.

Päivän viettoa voi seurata Instagramissa, Facebookissa ja/tai Twitterissä. Älä laihduta -päivän virallinen tunniste on #älälaihduta365.