Laura Huhtasaari tarkentaa: "En missään nimessä peukuta vastaanottokeskusten polttamista"

Sosiaalisessa mediassa alkoi maanantain aikana levitä ruutukaappaus Facebookista. Siinä perussuomalaisten porilainen kansanedustaja Laura Huhtasaari tykkäsi päivityksestä, johon liittyi ihannoiva teksti vastaanottokeskusten tuhoamisesta.

 

Hyvät kansalaiset, te jotka olette ottaneet isojakin henkilökohtaisia riskejä toimiessanne eliminointitehtävissä...

Julkaissut Samuel Turtiainen 27. joulukuuta 2015

Kyseiseen Facebook-päivitykseen oli myös liitetty linkkinä Tiina Palovuoren kolumni, jossa hän käsittelee kuulemiaan kommentteja vastaanottokeskusta koskevassa infotilaisuudessa.

Postauksen kirjoittaja oli myös merkinnyt Huhtasaaren, Jussi Halla-ahon ja Teuvo Hakkaraisen kyseiseen julkaisuun.

Länsi-Suomen tavoittama Laura Huhtasaari haluaa tarkentaa, että hänen tykkäyksensä koski nimenomaan Palovuoren kolumnia, eikä sen oheen liitettyä tekstiä vastaanottokeskuksista.

- Painan monesti nopeasti tykkäyksiä. En missään nimessä ole sitä mieltä, että vastaanottokeskuksiin pitäisi kohdistaa mitään laittomia toimia, hän sanoo napakasti.

Kun Facebook-päivitys alkoi kerätä sosiaalisessa mediassa huomiota ja Huhtasaaren tykkäystä kummasteltiin, meni hän tarkistamaan tykkäämäänsä Facebook-postausta, poisti tykkäyksensä ja kirjoitti vielä postauksen oheen oman vastineensa.

- Haluan korostaa, että minulla ei ole mitään tekemistä näiden vastaanottokeskusten polttamisten kanssa, enkä hyväksy sellaista. Tiina Palovuoren kirjoitus on hyvä ja siitä pidin, Huhtasaari kirjoitti Facebookiin.

Myös kolumnin kirjoittaja Tiina Palovuori on julkisesti sanoutunut irti toisen Facebook-käyttäjän hänen kolumninsa oheen kirjoittamista vastaanottokeskuksia koskevista saatesanoista.

Huhtasaari huomauttaa Länsi-Suomelle, että hänen mielestään tällä hetkellä rajat vuotavat, mutta tilanteeseen pitää etsiä ratkaisuja laillisin ja poliittisin keinoin.

- Asioista saadaan olla eri mieltä, mutta en missään nimessä ole laittomien keinojen kannalla, Huhtasaari sanoo.