Lauri Kattelusta esitetään Laitilan kaupunginjohtajaksi – "hänellä on vahvaa kokemusta ja verkostoitumista"

Laitilan kaupunginjohtaja valitaan kevätkauden viimeisessä valtuuston kokouksessa 1. kesäkuuta.

| Päivitetty

Laitilan kaupunginhallitus teki maanantaina yksimielisen päätöksen esittää oikeustieteen maisteri Lauri Kattelusta (kok.) Laitilan kaupunginjohtajaksi.

Tällä hetkellä Kattelus toimii Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto kertoo, että ratkaistu syntyi luontevasti.

– Katteluksella on hyvää kokemusta ja hyvää verkostoitumista. Soveltuvuusarviot painoivat myös vaakakupissa, Kuusisto kertoo.

Hän uskoo, että Kattelus olisi Laitilalle aktiivinen ja innovatiivinen kaupunkia kehittävä ja yhteistyötä rakentava kaupunginjohtaja.

Kaupunginjohtajavalinta käydään Laitilan valtuustossa 1. kesäkuuta kevätkauden viimeisessä kokouksessa.Kuusisto uskoo, että vaaleihin saakka ei valtuustossa mentäisi.

– Luotan meidän päättäjiin sekä ennakoitavaan päätöksentekoon, että oletan tämän päätöksen menevän selkeällä enemmistöllä valtuustossa läpi. Poliittisessa päätöksenteossa kaikki on mahdollista.

Rauman kaupunginjohtajaksi siirtyvän Johanna Luukkosen virkasuhde Laitilan kaupunginjohtajana päättyy 9. kesäkuuta. Kaupunginhallitus nimesi kaupunginjohtajan viransijaiseksi ajalle 10.6.–19.7. teknisen johtajan Mika Raulan. Hänen jälkeensä viransijaisena toimii 20.7.–31.8. sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen.

– Sellainen tavoite meillä on, että ensimmäinen syyskuuta meillä olisi uusi kaupunginjohtaja, Kuusisto sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut