Lauri-Matti Parppei valittiin ranskalaisen elokuvafestivaalin Talent Villageen

Ranskan Alpeilla järjestettävän festivaalin Talent Village -ohjelma on suunnattu esikoiselokuvaansa valmisteleville ohjaajille.

Raumalaislähtöinen elokuvantekijä Lauri-Matti Parppei on valittu Ranskan Alpeilla järjestettävän Les Arcs -festivaalin Talent Village -ohjelmaan. Se on esikoiselokuvaansa valmisteleville tekijöille suunnattu ohjelma, johon valittiin kahdeksan osallistujaa.

Talent Villagen lähettiläänä toimii ranskalainen näyttelijä Isabelle Huppert.

Parppein lyhytelokuva Hiljaa kuin murhaajat sai ensi-iltansa tänä vuonna.

Suomi ja Baltian maat ovat fokuksessa 11. kertaa järjestettävällä festivaalilla 14.–21.12. Suomesta festivaalin lyhytelokuvakilpailussa esitetään Teemu Nikin ohjaama draama All Inclusive, joka avasi Cannesin festivaalin lyhytelokuvakilpailussa ja on sittemmin kiertänyt useita elokuvajuhlia.

Erityisessä fokus-sarjassa esitetään maailmalla menestyneitä pitkiä fiktioita. Mukana ovat Aki Kaurismäen Le Havre (2011), Juho Kuosmasen Hymyilevä mies (2016) ja Dome Karukosken Tom of Finland (2017).

Works-in-progress-esittelyyn on Suomesta valittu tuotantoyhtiö Bufon hanke The Gravedigger, jonka ohjaa esikoispitkänään Khadar Ahmed. Djiboutissa kuvattu elokuva kertoo haudankaivajasta, joka yrittää yhdistää perheensä vastoinkäymisten keskellä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut