Lautakunnan ehdotus Fåfängan kaavamuutokseen: rakentamatta jättämistä tulisi tutkia

Luonnoksista toinen eli kylpylähotelli on ympäristö- ja lupalautakunnan arvion mukaan ylimitoitettu.

Rauman kaupungin ympäristö- ja lupalautakunnan tiistaisen kokouksen asialistalla oli lausunnon antaminen vireillä olevaan Fåfängaan asemakaavamuutokseen.

Julkisesti nähtäväksi ja kommentoitavaksi on asetettu kaksi toisistaan poikkeavaa kaavaluonnosta. Ensimmäisessä vaihtoehdossa niemeen rakentuu iso moderni kylpylähotelli, kun taas toisessa vaihtoehdossa rakentamista on vähemmän ja se on luonteeltaan perinteisempää sauna- ja majoitusrakentamista.

Kokoukseen hyväksyttäväksi tuotua lausuntoa varten oli koottu niin Rauman kaupungin ympäristönsuojeluyksikön kuin rakennustarkastaja Timo Heinilänkin kommentit. Molemmissa todettiin ensimmäisen vaihtoehdon olevan kyseiseen paikkaan ylimitoitettu ja siksi sopimaton.

Vaihtoehto 2 taas mahdollistaisi ympäristönsuojeluyksikön näkemyksen mukaan alueen luontoarvon ja kulttuurihistorian säilyttämisen.

Ympäristönsuojeluyksikön lausunnossa todettiin toisaalta lisäksi, että "sijansa tulisi olla myös luonnonkauniilla niemellä omana itsenään ja raumalaisten merellisenä lähivirkistysalueena".

Ympäristö- ja lupalautakunnan jäsen Miika Rantanen (vas.) päättikin kokouksessa esittää ehdotukseen lisättäväksi kolmannen vaihtoehdon. Rantasen mukaan tulisi tutkia, voitaisiinko asemakaavamuutoksen alue jättää "rakentamattomana nykyiseen käyttötarkoitukseensa kansalaisten vapaasti käytettäväksi lähivirkistysalueeksi".

Kaikki kokouksessa paikalla olleet jäsenet kannattivat ehdotusta ja vaihtoehto lisättiin lautakunnan lausuntoon.

Fåfängan asemakaavaluonnokset ovat nähtävillä ja kommentoitavissa vielä marraskuun 19. päivään saakka Rauman kaupungin verkkosivuilla sekä palvelupiste Pyyrmannissa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut