Lautapelit kutsuivat pelaajia Rauman kirjastoon

Arttu Tätilä ja Miro Kaukkila tulivat pelaamaan matopelin verkkoversiota. Taustalla pelipäivän järjestänyt Jussi Jalonen. Kuva: Pekka Lehmuskallio.

Suomessa ja muualla Euroopassa vietetään 14.–20.11. peliviikkoa. Raumalla peliviikon puitteissa järjestettiin kaksi pelipäivää pääkirjaston aulassa, ensimmäinen torstaina ja toinen lauantaina.

Päivät ideoi ja järjesti kirjastossa harjoittelijana toimiva Haapaveden opiston 2. vuoden opiskelija Jussi Jalonen.

– Torstain pelipäivässä oli jonkin verran äitejä lapsineen, mutta tapahtuma ei ihan ole tavoittanut sen varsinaista kohderyhmää, eli lasten, nuorten ja aikuisten peliporukoita, Jalonen kertoo.

Kirjaston pelipäivissä tarjoutui tilaisuus pelata sekä sähköisiä pelejä että lautapelejä. Jalosen mukaan lautapelikulttuuri on uudistunut viimeisen noin kymmenen vuoden sisällä.

– Aikuisetkin pelaavat nykyään vähän vakavammin, ja peliporukoita syntyy.

Peliviikko tarjoaa pelaamisen harrastajille mahdollisuuden kertoa aiheesta keskitetysti samaan aikaan. Esille halutaan nostaa muun muassa pelaamisen kasvatuksellinen puoli.

Peliviikon omien verkkosivujen mukaan kyseessä on pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja.