Lautapoika, jokapaikanhöylä ja jääkiekkoilija... Tunnetut henkilöt paljastivat seitsemän ensimmäistä työpaikkaansa

Jääkiekko ei ole kadonnut Pasi Saarelan elämästä minnekään oman pelaajauran päättymisen jälkeen. Aikaa kuluu halleissa edelleen, mutta nyt valmentajan roolissa. Kuva: LS-arkisto/Juha Sinisalo

Paikallistimme viime aikoina sosiaalisessa mediassa kiertäneen sevenfirstjobs-haasteen.

Etenkin jääkiekkourastaan tunnettu Pasi Saarela toimii nykyisin Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla vuoron vanhimpana, mutta hänen työuransa alkoi aikoinaan Laineen Sahalta.

  1. lautapoika
  2. Pilkingtonin jokapaikanhöylä
  3. rakennusmies
  4. kentänhoitoapulainen
  5. jääkiekkoilija
  6. valmentaja
  7. varastomies

”Työurani alkoi muistaakseni jo 12-vuotiaana Laineen Sahalla lautapoikana. Työnkuvaan kuului lautojen niputtamista ja maalausta. Pääsin kulkemaan töihin enon kyydillä ja varmaan se myös vähän avitti työn saantia, että oma eno oli yrityksessä töissä.

Sen jälkeen on tullut ennen jääkiekkouran alkua autettua muun muassa sukulaismiestä rakennushommissa ja pistetty Laitilan tekojäätä ja pururadan hiihtolatuja yhtenä talvena kuntoon.

Sitten niin sanotut normaalit työt alkoivatkin jäädä, kun jääkiekko vei niin paljon aikaa. Kun päivässä oli kahdet harjoitukset, väliajat menivät lähinnä huilaamiseen.

Mutta aikansa kutakin. Kun ikää tuli lisää, aloin vihata vieraspelireissuilla bussissa istumista. Odotin vain että se itse peli alkaisi.

Pelaajauran aikana aloitin jo junnujen valmentamisen, joka on jatkunut ihan tähän päivään asti. Eikä sopimuksen purun ja lätkäuran jälkeen minun tarvinnut kauaa olla töitä vailla. Ehkä noin kuukauden verran. Kun menin kysymään töitä Wirvoitusjuomatehtaalta, pääsin sinne hommiin ja sillä tiellä ollaan edelleen.”

Pyhärannan seurakunnan kirkkoherra Petri Laitisen, euralaisen näyttelijä Miia Räikkösen, yrittäjä Iida Lammen ja kaupunginjohtaja Kari Kosken seitsemän ensimmäistä työpaikkaa paljastuvat päivän lehdessä.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.