Lavatanssien lumoissa - katso video Salamakalliolta

Kun kello käy iltayhdeksää, Salamakallion lippuluukulla riittää iloista väkeä. Perjantai-illan valosta tanssipaikan hämyyn kuljetaan pihan halki hymyssä suin. Tänään lavalle kapuaa raumalaisjäsenistään tuttu Finlanders, joka on yksi niistä suomalaisista tanssiorkestereista, joka vetää väkeä kauempaakin.

Ensimmäisten sävelten täyttäessä tilan, salin reunustalle ei jäädä kainostelemaan, vaan parivaljakko toisensa jälkeen astelee parketille. Tanssilattialla on tiivis tunnelma, kun olkapäät kolisevat pyörähdysten lomassa toisiinsa, ja hymyjä ja tervehdyksiä vaihdetaan lennosta.

– Olemme kuulleet juttua, että parhaina aikoina seteleitä ei ehditty kassaan laittamaan, kun lippuluukulla piti kiirettä, vaimonsa Salmen kanssa Salamakalliolle saapunut Hannu Vapola muistelee.

Vuosikymmenten varrella monissa lavatansseissa viihtynyt pariskunta lähtee lähiparketeille silloin, kun tanssit sopivat muihin aikatauluihin. Tanssijoiden pääluku riippuu monista asioista. Orkesterin lisäksi kilpailevat tapahtumat, ajankohta ja ilma voivat heilauttaa lopputulosta suuntaan tai toiseen.

Lue koko juttu Länsi-Suomen Suvi-kesälehdestä. Kesälehteä on jaossa kesän ajan levikkialueella. Kestotilaajille se jaetaan lauantain lehden välissä.