Lea Leikari on löytynyt yli yhdeksän kuukauden kateissaolon jälkeen – lammesta löytyneen vainajan henkilöllisyys vahvistui

Metsälammesta Rauman Lapista löytyi joulun jälkeisenä maanantaina ruumis. Nyt poliisi vahvisti, että vainaja oli viime maaliskuussa kadonnut Lea Leikari. Poliisi julkaisi Leikarin vanhan passikuvan osana tiedottamistaan kadonneen löytämiseksi.

Poliisi kertoi ennen iltapäiväneljää tiistaina, että maaliskuussa Eurajoelta kadonnut Lea Leikari on löytynyt kuolleena. Kyse on vainajasta, joka löytyi metsälammesta Rauman Lapista joulukuun jälkeen maanantaina.

Kerroimme vainajan löytymisestä viime viikolla. Poliisi tiedotti asiasta julkisuuteen pian sen jälkeen, kun Länsi-Suomi oli kysynyt ruumislöydöstä poliisilta omien tietojensa perusteella. Poliisi totesi jo tuolloin, että kyseessä saattaa olla Lea Leikari.

Maastosta löytyi Raumalla ruumis, ja kyseessä voi olla Lea Leikari – LS:n tiedot: Löytöpaikka oli lampi alle 10 kilometrin päässä Leikarin kotoa

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että oikeuslääketieteellisestä ruumiinavauksesta saatujen tietojen perusteella epäilys henkirikoksesta on vahvistunut ja poliisi jatkaa asiaa henkirikostutkintana.

Samalla poliisi kertoo, että marraskuussa julkaistuun riistakameran kuvaan tallentuneen pakettiauton omistajaa ei epäillä osallisuudesta Leikarille tapahtuneeseen rikokseen.

Poliisi kertoo tiedottavansa asiasta lisää, kun esitutkinnan tilanne sen mahdollistaa.

LS tavoitti tutkinnanjohtaja Kimmo Hiltulan tämän jutun jälkeisenä päivänä 12.1. Haastattelun pohjalta syntynyt juttu on vain tilaajille, ja sen voi lukea täältä: Lea Leikarin ruumiin löytyminen on poliisitutkinnalle läpimurto, joka tosin herättää tukun uusia kysymyksiä – tämän poliisi pystyy tutkintalinjoista kertomaan: "Yksi on noussut hieman ylitse muiden"

Katosi torstaina 11. maaliskuuta

Vainajan henkilöllisyyden vahvistumisen myötä osaltaan päätökseen tulee pitkä odotus ja epätietoisuus, joka on vallinnut kuusikymppisen Leikarin katoamisesta lähtien.

Ensimmäisen kerran katoamisesta tiedotettiin julkisuuteen 16. maaliskuuta, jolloin poliisi kertoi Leikarin kadonneen kotoaan torstaina 11. maaliskuuta. Vielä tuolloin poliisi ei epäillyt asiassa rikosta.

Poliisi pyytää havaintoja Eurajoella kadonneesta Lea Leikarista

Esitutkinnan käynnistymisestä kerrottiin 19. huhtikuuta. Tuolloisessa tiedotteessaan poliisi kertoi epäilevänsä, ettei Leikari ole kadonnut omasta tahdostaan, vaan hän on joutunut henkirikoksen uhriksi. Epäily perustui ainakin siihen, ettei Leikari ollut ottanut henkilökohtaisia tavaroitaan mukaansa, eikä tiedossa ollut mitään, minkä vuoksi hänen olisi pitänyt poistua kotoaan Sydänmaista.

Maaliskuussa Eurajoelta kadonnut Lea Leikari on edelleen kateissa – poliisi epäilee henkirikosta

Edessä olivat pitkät kuukaudet ja monet tuloksettomat etsinnät Sydänmaalla ja sen lähialueilla. Poliisi on matkan varrella pyytänyt yleisöltä useasti vihjeitä ja kehottanut lähialueiden ihmisiä tarkastamaan piharakennuksensa.

Missä Lea on? Maaliskuussa kotoaan Eurajoelta kadonneen naisen löytämiseksi tehdään hartiavoimin töitä, vakuuttaa poliisi – "Kyllä se on meilläkin tiedossa, että teorioita on monenlaisia"

Vielä heinäkuussakaan Länsi-Suomen kysyessä asiasta tutkinnanjohtaja Kimmo Hiltulalta henkirikosepäilyyn ei ollut liitetty varsinaista epäiltyä. Kyse oli siis varsinaisesta mysteeristä, jossa henkirikoksen uhria sen paremmin kuin tekijääkään ei ollut löydetty.

Poliisilla on hyvä käsitys Syvärauman tapon ja Euran murhan motiiveista – Lea Leikarin tapauksesta sen sijaan puuttuu yhä epäilty

Viimeisin tieto ennen joulukuista ruumislöytöä oli pakettiauto, joka oli tallentunut Leikarin pihalla olevan riistakameran kuvaan katoamispäivän iltana. Poliisi pyysi havaintoja auton ja sen kuljettajan liikkeistä tapahtuma-aikaan. Kuten yllä todettiin, poliisi kertoi nyt, ettei omistajalla epäillä olevan osuutta Leikariin kohdistuneessa rikoksessa.

LS kysyi poliisilta, miksi kuva Lea Leikarin katoamiseen mahdollisesti liittyvästä pakettiautosta julkaistiin vasta nyt – entä voisiko KRP kiinnostua tapauksesta?

Länsi-Suomi jatkaa aiheen seuraamista edelleen.

Juttua päivitetty 12.1. 12.45. Lisätty linkki tutkinnanjohtaja Kimmo Hiltulan haastatteluun.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Lea Leikarin ruumiin löytyminen on poliisitutkinnalle läpimurto, joka tosin herättää tukun uusia kysymyksiä – tämän poliisi pystyy tutkintalinjoista kertomaan: "Yksi on noussut hieman ylitse muiden"

Vain tilaajille LS kysyi poliisilta, miksi kuva Lea Leikarin katoamiseen mahdollisesti liittyvästä pakettiautosta julkaistiin vasta nyt – entä voisiko KRP kiinnostua tapauksesta?

Vain tilaajille Poliisilla on hyvä käsitys Syvärauman tapon ja Euran murhan motiiveista – Lea Leikarin tapauksesta sen sijaan puuttuu yhä epäilty

Vain tilaajille Missä Lea on? Maaliskuussa kotoaan Eurajoelta kadonneen naisen löytämiseksi tehdään hartiavoimin töitä, vakuuttaa poliisi – "Kyllä se on meilläkin tiedossa, että teorioita on monenlaisia"

Maaliskuussa Eurajoelta kadonnut Lea Leikari on edelleen kateissa – poliisi epäilee henkirikosta

Poliisi pyytää havaintoja Eurajoella kadonneesta Lea Leikarista

Vain tilaajille Maastosta löytyi Raumalla ruumis, ja kyseessä voi olla Lea Leikari – LS:n tiedot: Löytöpaikka oli lampi alle 10 kilometrin päässä Leikarin kotoa