Leena Setälästä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin uusi johtaja

Laitilasta kotoisin oleva Leena Setälä nimitettiin tiistaina Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaksi. Kuva: Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuusto nimitti yksimielisesti palvelualuejohtaja Leena Setälän, 54, uudeksi sairaanhoitopiirin johtajaksi tiistaina. Laitilasta kotoisin oleva lääketieteen tohtori Setälä siirtyy uuteen virkaansa 1. syyskuuta Kuopion yliopistollisen sairaalan kliinisten hoitopalvelujen palvelualuejohtajan virasta.

Leena Setälä on toiminut KYSin palvelualuejohtajana vuodesta 2014 alkaen. Sitä ennen hän toimi KYSin kirurgian palveluyksikön johtajana ja vastaavana ylilääkärinä vuodet 2011–2014 ja KYSin kirurgian tulosyksikön johtajana 2005–2010. KYSin kirurgian päivystyksestä vastaavana ylilääkärinä hän on toiminut vuodet 2005–2014.

Varsinais-Suomeen siirtyvä Leena Setälä näkee Tyksin huippuluokan sairaalana, jossa on tehty viime vuosina merkittävää työtä hoidon laadun ja asiakaspalvelun parantamiseksi.

– Sairaanhoitopiirin uusi strategia on erittäin ajantasainen ja sote-uudistuksen tavoitteisiin yhteensopiva. Koko sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteen uudistaminen edellyttää tulevina vuosina paljon työtä kuntien kanssa potilaslähtöisen hoidon ja todellisen integraation aikaansaamiseksi, Setälä toteaa sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Sairaanhoitopiirin johtajan virka vapautui, kun sitä aiemmin hoitanut Olli-Pekka Lehtonen siirtyi Ahvenanmaan maakuntalääkäriksi.