Legendaarinen Bob Dylan Pori Jazziin!

Musiikkihistorian legendoihin lukeutuva Bob Dylan saapuu ensi kesänä Pori Jazziin. Bob Dylan esiintyy Kirjurinluodon konserttipuistossa Euroopan-kiertueensa päätteeksi torstaina 17. heinäkuuta.

Uransa jo 1960-luvulla aloittanut Bob Dylan on yksi aikamme merkittävimmistä musiikintekijöistä. Dylan tunnetaan parhaiten folk- ja rocklaulajana, mutta hän on kattanut runsaassa tuotannossaan koko amerikkalaisen musiikin tyylikirjon. Esimerkiksi musiikkilehti Rolling Stone on rankannut Dylanin kaikkien aikojen tärkeimpien artistien listalla toiseksi heti The Beatlesin jälkeen. 

Dylanin ohella Kirjurinluodossa esiintyy 17. heinäkuuta myös toinen legendaarinen yhdysvaltalainen artisti. Hän on soul-laulajatar Bettye LaVette, jonka ura alkoi jo 1960-luvulla. Välillä unohduksissa ollut LaVette on tehnyt 2000-luvulla menestyksekkään paluun, kun hän on julkaissut useita hyvän arvostelumenestyksen keränneitä albumeita.

Muita uusia kiinnityksiä torstain 17.7. Pori Jazz -konserttiin ovat Tuomari Nurmion johtama kokoonpano Dumari ja Spuget & Blosarit, Rudresh Mahanthappa's Gamak, kitaristi Jukka Tolosen tuotantoa esittävä yhtye Kämäräinen, Toppola, Viinikainen Play Tolonen sekä Raoul Björkenheim Ecstasy. Jo aiemmin konserttiin on kiinnittetty Larry Carlton ja Dave Holland Prism.

Pori Jazzin pääkonsertit (17.–19.7.) uudistuvat ensi kesänä, kun musiikki soi päivittäin kolmelta eri lavalta. Perjantain ja lauantain konserteissa esiintyvät muun muassa James Blunt, Patti Smith, Jamie Cullum ja Mac Miller. Aristikattaus täydentyy kevään aikana.
 

Video on Dylanin kappaleesta Duquesne Whistle, joka löytyy hänen tuoreimmalta (2012) Tempest-albumiltaan.