Legendaarinen hanuristi Veikko Ahvenainen lokakuussa senioreiden kulttuuriviikoille

Veikko Ahvenainen on tunnettu harmonikkataiteilijoita, joka esiintyy usein yhdessä vaimonsa Carina Nordlundin kanssa, Ahvenainen konsertoi senioreiden kulttuurviikoilla 11.10.
Veikko Ahvenainen on tunnettu harmonikkataiteilijoita, joka esiintyy yhdessä vaimonsa Carina Nordlundin kanssa. He konsertoivat senioreiden kulttuuriviikoilla 11.10.

Senioreiden kulttuuriviikoilla 3.–16.10. tarjoavat konsertteja, luentoja ja museo-opastuksia sekä yhdessä liikkumiseen kannustavia tapahtumia järjestetään yli 20. Kulttuuri- ja taideohjelmaa tarjotaan myös palvelukodeissa asuville.

Penkkilenkki-ulkoilutapahtuma yhdistää kaupungin läpi kulkevaan kävelylenkkiin kulttuuri- ja liikuntasisältöjä perjantaina 7.10. Penkkilenkki sopii myös pyörätuolilla kuljettavaksi.

Lenkkeilyn ohella järjestetään tanssiin, kuvataiteisiin ja musiikkiin liittyviä esityksiä, sanataidetyöpaja, jumppa- ja liikuntahaasteita, eri teemaisia tietoiskuja sekä keskustellaan raumalaisten päättäjien kanssa.

Museot kutsuvat vierailulle

Museoissa järjestetään opastettuja kierroksia osana kulttuuriviikkoja. Naisten työt -näyttelyssä Marelassa on keskusteleva opastuksen ja merimuseossa Purjelaivojen merimiehet ja musiikki -opastus.

Kulttuuriviikkojen aikana päivystävät museot, Lönnströmin taidemuseo ja merimuseo ovat avoinna ilta-aikaan 5.10. ja 12.10.

Posellissa on useita konsertteja: Rauman Kamariorkesterin ja Pori Jouhet -orkesterin yhteiskonsertti, harmonikkataiteilija Veikko Ahvenaisen konsertti, musiikkiopiston oppilaskonsertit sekä kansanmusiikkia soittava duo Eva Väljaotsin ja Robbie Sherratin konsertti.

Senioreiden kulttuuriviikkojen ohjelmaa järjestetään myös palvelukodeissa asuville ikääntyneille. Kuvataiteilija Maria Leppänen on koonnut museoiden kokoelmista moniaistillisen Lapsuuden elokuu -teemaisen muistelulaatikon. Laatikkoon on kerätty muisteluun innostavaa materiaalia raumalaisista museoista.

Rauman Mieslaulajien kvartetti ja tanssijat Iida Paukamainen ja Sari Hovi tekevät pienen kiertueen palvelutaloissa.

Katso koko ohjelmisto täällä.