Leikkaustoiminnan loppuminen olisi Rauman aluesairaalan loppu

Rauman aluesairaalassa tehdään vuosittain noin 300 tekonivelleikkausta. Leikkaukset suorittaa 10 hengen vakiintunut tiimi.

Virkamiesesitys sairaalatoimintojen keskittämisestä on valmistumassa. Esitys on raumalaisten näkökulmasta karua luettavaa. Kirurgiset leikkaukset on määrä keskittää ensi vuoden alusta lähtien 12 erikoissairaalaan.

Rauman aluesairaalan osalta se tarkoittaisi sitä, että jatkossa tekonivelleikkaukset tehtäisiin Satakunnan keskussairaalassa Porissa.

– Rauman osalta tämä on masentava uutinen. Jos tämä esitys toteutuu näin, tarkoittaa se Rauman aluesairaalan loppumista, toteaa Rauman kaupungin vs. sosiaali- ja terveysjohtaja Marja-Leena Alho.

Rauman aluesairaala on viime vuosina erikoistunut tekonivelleikkauksiin. Leikkauksia tehdään Raumalla vuosittain noin 300.

Esityksen mukaan tekonivelleikkausten kriittinen alaraja olisi jatkossa 500 leikkausta vuodessa.
Tavoitteena on keskittää osaamista.

– Tiettyjä vähän tehtäviä toimenpiteitä pitääkin keskittää isoihin sairaaloihin. Sen sijaan pienemmät toimenpiteet voitaisiin hyvin jättää esimerkiksi aluesairaaloiden hoidettaviksi. Nyt tuntuu siltä, että isoilla yksiköillä on potilaspula. Resurssia on mutta potilaat puuttuvat. Volyymiä yritetään saada aikaan tällä tavalla.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.