Leila Takalasta Vuoden 2012 Hevosystävä

Rauman Hevosystävät ry on nimennyt Leila Talakan Vuoden 2012 Hevosystäväksi. Yhdistyksen eräänä tavoitteena on välittää hevostaitoa tuleville sukupolville.

Hevosystävien huomionosoituksen saanut Leila Takala on jo neljännen polven hevosihminen. Hän on myös välittänyt kiinnostuksensa hevosiin tyttärelleen, joka on taitava kilparatsastaja.

- Leila Takala on tärkeä tukihenkilö niin tyttärelleen kuin hänen ratsulleen. Hän ruokkii ratsun ja ratsastajan, huoltaa kisavarusteet, pesee ja paikkaa niitä. Hän toimii myös taitavana kuskina kuljettaen traileria niin valmennuksiin kuin kisapaikoillekin. Leila Takala on usein ollut pelastavana enkeliä kun jonkun hevonen tarvitsee kiireellistä apua. Matka Raumalta hevosklinikalle on pitkä, eikä kaikilla hevosten omistajilla ole omaa kuljetuskalustoa. Vain hevosystävä voi ymmärtää mitä luotettava kuljetusapu tällaisessa tilanteessa merkitsee, mainitsevat Hevosystävät tiedotteessaan.

Rauman Hevosystävien mukaan yhdistykset tarvitsevat vapaaehtoisia, aktiivisia, asiaan sitoutuneita toimihenkilöitä ja Leila Takala on sellainen. Hän on toiminut aktiivisesti niin Rauman Ratsastajien hallituksessa, Rauman Hevosystävät ry:n avustajana muiden muassa eri tehtävissä CUP-kisoissa. Nyt hän on Dressage Ridersin hallituksen sihteeri.