Leipä pitää pintansa ruokatrendienkin keskellä

Ketunleivän leipomon leipuri ja myyjä Riikka Nurminen asetteli juuri paistetut vuokaleivät jäähtymään. Juureen tehty leipä on nimeltään Tanskalainen. Kuva: Juha Sinisalo

Tällä viikolla vietetään Leipäviikkoa, jonka teemana on "Terveenä leivästä".

Paikallisten leipomoiden tekemää leipää osataan ruokatrendienkin keskellä arvostaa.

Vaikka leipomoissa seuraillaankin aktiivisesti uusia tuulia, ovat monet perinteiset tuotteet säilyttäneet silti paikkansa kuluttajien ruokapöydissä.

Kuluttajia kiinnostavat yhä enemmän myös ruoan terveellisyyteen ja puhtauteen liittyvät seikat.

Raumalla toimivan Ketunleivän erikoisuutena on juureen leivottu leipä. Suosituin leipomon kuudesta vaaleasta ja kolmesta tummasta leivästä on vaalea leipä nimeltään Maalainen.

Leipuri Petteri Polvi kertoo tyytyväistä palautetta satelevan varsinkin hiivaa vältteleviltä asiakkailta.
– Kun leivissä ei käytetä lainkaan hiivaa, se sopii monen vatsalle paremmin.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.