Leipätaikina päivitettiin viikinkitorilla tikkupullaksi

– Tikussa on aikaisemmin paistettu varmasti jonkinnäköistä leipää. Kaikkia viljalajeja on tutkitusti viljelty jo viikinkiaikaisessa Satakunnassa, Pilveksi Euran viikinkitorilla lauantaina esittäytynyt nainen kertoi.

Pullataikinaa ei varmastikaan viikinkiaikaisessa Eurassa vielä nautittu, mutta hieman makeamman taikinan makuun päästiin viikinkitorin toiminnallisella osiolla, jolla paikalle saapuneet lapsiperheet pääsivät myös itse tarttumaan nuotiotikun varteen.

Pilvi yhdessä Tähdenlennon ja Viikinki-Viillon kanssa puuhasteli viikinkitorilla loimunneen nuotion äärellä. Päivän edetessä kolmikon taitavissa käsissä valmistui myös pärriä ja pajupillejä.

Porista asti varta vasten viikinkitorille olivat saapuneet Roni Bagiran ja Sirpa Grönvall. He ihastelivat käsityökojuilla muun muassa peuran sääriluusta tehtyä veistä.

– Täytyy varmaan katsoa vielä sisätiloista, josko sieltä löytyisi hieman pienempi malli Ronin käteen sopivaksi, Sirpa tuumaili.

Yksi päivän kohokohta oli ollut jo ainakin tikkupullan paistaminen ja maistaminen.

– Hyvää oli! Roni vakuutti hymyssä suin.