Selvitysmies Aho esittää siltasopimusta Lounais-Suomeen

Selvitysmies Esko Aho julkisti tänään torstaina raporttinsa positiivisen rakennemuutoksen hyödyntämisestä Lounais-Suomessa. 

| Päivitetty

Selvitysmies Esko Aho julkisti tänään torstaina raporttinsa positiivisen rakennemuutoksen hyödyntämisestä Lounais-Suomessa. 

Positiivinen rakennemuutos tarkoittaa tässä yhteydessä ennen muuta Turun telakan ja Uudenkaupungin autotehtaan suurta rekrytointitarvetta. Kaikkiaan Lounais-Suomeen voi ely-keskuksen mukaan syntyä viidessä vuodessa jopa 30 000 työpaikkaa.

Ahon raportti esittelee tilanteen, sen mahdollisuudet ja uhat. Toimenpide-ehdotuksessaan Aho korostaa eri toimijoiden saumatonta yhteistyötä.

Aho esittää, että viimeistään ensi vuoden alussa laadittaisiin niin sanottu siltasopimus, jossa määritellään vastuut, työnjako ja rahoituskeinot. Veturiksi hän ehdottaa työ- ja elinkeinoministeriötä.

- Siltasopimus olisi jatkuva prosessi alueen ja valtion välillä. Kyse ei ole vain Lounais-Suomesta. Tämä on kansallinen haaste, sanoi Aho.

Turku ja Uusikaupunki ovat keskiössä, mutta Raumankin Aho mainitsee. Hänen mielestään RMC:n uusi verkostomainen toimintamalli "näyttäisi toimivan hyvin".

Valtatie 8:n pullonkaularisteyksiin Laitilaan ja Eurajoelle on parannuksia jo lupailtukin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut