Lewis Capaldi ja lavan täyttävä ääni – skottiartisti nauratti humoristisilla välispiikeillään Pori Jazzissa

Pori Jazzin pääkonsertin perjantain tähdellä ei vielä ollut uutta materiaalia, sillä hän kertoi lähinnä laiskotelleensa pandemia-ajan.

| Päivitetty

Supertähteyttä on monenlaista. Siinä missä joku artisti astelee lavalle tyköistuvassa puvussa, skotlantilainen laulaja-lauluntekijä Lewis Capaldi lampsi Pori Jazzeilla sinne arkisen vähäeleisesti collegepaidassa ja lönköttävissä collarihousuissa.

Capaldi osoitti aiemmin perjantaina esiintyneen Emeli Sandén tavoin, että ison lavan täyttämiseen tarvitaan joko iso pumppu ­ tai ääni. Ja sellainen valovoimaisella Lewisillä on, sielukas, eläytyvä ja sopivan rosoinen.

Artistin olemus perjantain keikalla oli pukeutumisen ohella muutoinkin rento ja hauskasti ilmeilevässä Capaldissa on selvästi koomikon vikaa. Hänet tunnetaankin hillittömistä somepostauksistaan ja itseensä kohdistuvasta huumoristaan.

Välispiikit olivat spontaaneja ja osin jopa pidäkkeettömiä.

Capaldi  iloitsi paluusta Suomeen ja veisteli kokoonpanonsa tarjoavan yleisölle ”fucking hot” jazzia.

Viime vuosien suuriin menestystarinoihin lukeutuvan 25-vuotiaan laulaja-lauluntekijän musiikki koostuu melankolisista pop-balladeista, ja niitä kuultiin kelpo kattaus myös Porissa.

Humoristinen artisti kehotti yleisöä paketoimaan hyvän tuulensa hetkeksi ja masentumaan kanssaan.

­­-Tulossa ei todellakaan ole mitään iloista musiikkia.

Lewis pahoitteli yleisölle, että uutta materiaalia ei vielä ole, sillä hän myönsi lähinnä laiskotelleensa pandemia-ajan. Saattaa olla, että myös kynnys tuoda julki uutta musiikkia on korkealla.

Laulajan debyyttialbumi Divinely Unspired To A Hellish Extent julkaistiin 2019  ja se oli briteissä vuoden myydyin albumi kahtena vuonna peräkkäin. Capaldin toista pitkäsoittoa on aiemmin uumoiltu tälle vuodelle.

Illan settiin lukeutuivat muun muassa artistin tutuimmat kappaleet, megahitti Someone You Loved ja Before Go, molemmat vuodelta 2019, sekä koskettavasti sanoitettu Bruises, jonka laulaja teki jo vuonna 2017. Pelkistettyä esiintymistä väritti yleisön niskaan satanut konfettisade.

Perjantai päättyi torstain tavoin lempeään, maailmaasyleilevään tunnelmaan, mikä toisaalta sopii hyvin aikaan, jota eletään.

Pori Jazzien pääkonserteissa tänään vielä muun muassa Chisu, Hector Reimagined ja Simply Red.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut