Liettualaisviisikko murtautui rengasliikkeeseen Laitilassa

Viisi liettualaismiestä murtautui Laitilassa sijaitsevaan rengasliike Vianoriin viikko sitten maanantaina 19. tammikuuta.
Miehet lastasivat pakettiauton takaosaan muutamassa minuutissa yli 60 rengasta, joista osan vanteineen.

Viisikko oli liikkeellä Liettuan kilvissä olevilla Opel Zafira ja Peugeot Partner -tila-autoilla sekä Fiat Ducato -pakettiautolla.
Kaikki autot tavattiin välittömästi murron jälkeen valtatie 8:n varteen pysäköitynä.

Miehistä kaksi pakeni kiinniottotilanteessa metsään. Kolme muuta kuljetettiin Turun pääpoliisiasemalle.
Paenneet miehet tavoitettiin murron jälkeisenä päivänä hotelli Aquariuksesta Uudestakaupungista.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi miehet viikko sitten keskiviikkona ja torstaina poliisin esityksestä.

Miehet saapuivat maahan viikoilla kaksi ja kolme. Nuorin miehistä on 16-vuotias. Hänelle on tutkinnan ja oikeudenkäynnin ajaksi järjestetty edunvalvojan sijainen.

Miesten tarkoituksena oli omistajan toimeksiannosta noutaa Espoon poliisin haltuun jäänyt Fiat Ducato -pakettiauto, jota käytettiin vastaavan törkeän varkauden toteuttamiseen 9. lokakuuta Lohjalla.

Nyt Laitilassa käytetty pakettiauto tavattiin 10. päivä lokakuuta Virosta, mukanaan Lohjalta anastettu yli 10 000 euron rengaskuorma. Auto kuljettajineen toimitettiin tuolloin Suomeen.

Samaista pakettiautoa noutamaan tullut viisikko ei kuitenkaan malttanut poistua suorinta reittiä kotimaahan, vaan kuormasivat auton luvattomasti Laitilassa.

Lounais-Suomen poliisi selvittelee nyt miesten tekemiä eri poliisilaitosten alueella tapahtuneita ajoneuvoihin kohdistuneita omaisuusrikoksia ja myymälävarkauksia vajaan viikon ajalta.