Liukkaat tiet pitävät pelastuslaitoksen kiireisenä: valtatie 12 ulosajosta yksi henkilö sairaalaan

Jäätävä tihkusade on tehnyt ajoteistä Rauman seudulla todella liukkaita. Pelastuslaitoksella on ollut tiistaina iltapäivällä useita tehtäviä Raumalla ja Eurassa.

Valtatie 12:lla henkilöauto suistui ojaan kello 13.43. Linja-autopysäkin kohdilla katolleen ja syvälle ojaan päätyneen auton matkustaja kuljetettiin sairaalaan tarkistettavaksi.

Onnettomuuspaikan raivaustyöt aiheuttivat pitkiä jonoja liikenteeseen. Päivystävän palomestarin mukaan liikenteen pysäytysalue piti pitää pitkänä, sillä onnettomuuspaikan lähellä oli mäkistä maastoa molempiin suuntiin.

– Rekkoja ei olisi voinut pysäyttää keskelle mäkeä. Hyvä, kun tiellä pysyi kävellen pystyssä, Harri Salonen kuvailee.

Iltapäiväkolmen maissa liikenne alkoi kulkea tiellä normaaliin tapaan.

Eurassa Harjavallantiellä riitti myös tehtäviä: ensin ojaan ajoi henkilöauto ja hieman myöhemmin pois tieltä liukasteli samalla tiellä lautakuormaa kuljettanut ajoneuvoyhdistelmä.

Ojaan kaatuneen ajoneuvon raivaaminen tukkii Salosen mukaan toisen ajokaistan käytön pidemmäksi aikaa. Tarkempi onnettomuuspaikka on Euran ja Harjavallan rajan tuntumassa. Henkilövahinkoja ei tässä onnettomuudessa sattunut.

Tämän lisäksi pelastuslaitos kävi Raumalla kello 14.12 sammuttamassa pienen liikennevälinepalon.

Pelastuslaitos muistuttaa Twitterissä varaamaan vaikeaan ajokeliin malttia.

Lounais-Suomen poliisi puolestaan kertoo Twitterissä, että heillä on tällä hetkellä toiminta-alueellaan yhteensä seitsemän hälytystehtävää kolarin tai ulosajon vuoksi, joista osa on vakavia.

Poliisi myös muistuttaa varovaisesta ajosta ja siitä, että pelastustoimille jätetään onnettomuuspaikoilla tilaa.

Juttua päivitetty kello 15.25.

Lisää aiheesta

Ilmatieteen laitos varoittaa: Jäätävä vesisade tekee teistä ja kaduista todella liukkaita