Liikennebiokaasun tankkausasema aukeaa Säkylässä viimeistään maaliskuussa

Alun perin tankkausaseman piti valmistua kaasulaitoksen kanssa samaan aikaan eli vuosi sitten, mutta hanke on viivästynyt. Vielä elokuussa yhtiö arvioi, että asema olisi saatu valmiiksi lokakuussa. 

Satakunnassa kaasuautoja on vielä vähän, mutta lähiviikkoina tankkaamaan pitäisi päästä myös Rauman seudulla. KUVA: arkisto/Juha Sinisalo

Rauman seudun ensimmäinen liikennebiokaasun tankkausasema aukeaa lähiviikkoina. 

VSS Biopower on rakentanut myös kuluttajia palvelevaa asemaansa Länsi-Säkylän teollisuusalueelle. Asema sijaitsee yhtiön helmikuussa tuotantonsa aloittaneen biokaasulaitoksen yhteydessä.

- Tankkausasemamme on valmis ja enää puuttuu käyttöönottotarkastus. Se suoritetaan muutaman viikon sisällä, kertoo toimitusjohtaja Jari Sillanpää.

Hänen mukaansa asema aukeaa heti tarkastuksen jälkeen, ellei avaamista estäviä tekijöitä ilmene tarkastuksessa.

- Uskon, että täysin kiveen hakattu on, että maaliskuussa saavat jo kaikki tulla tankkaamaan.

Ainakin aluksi vain omaa kaasua

Biokaasulaitos käyttää raaka-aineenaan maatalouden ja elintarviketeollisuuden sivuvirtoja. Kaasuntuotanto alkoi vuosi sitten helmikuussa.

Alun perin tankkausaseman piti valmistua kaasulaitoksen kanssa samaan aikaan, mutta hanke on viivästynyt. Vielä elokuussa yhtiö arvioi, että asema olisi saatu valmiiksi lokakuussa. 

Tukes myönsi asemalle rakentamisluvan 29.10. viime vuonna. Lupapäätöksen mukaan asema koostuu kompressorikontista, kahdesta 9 000 litran kaasukontista sekä jakelumittarista. Tankkauspäitä on kaksi.

Sillanpään mukaan asemalla myydään ainakin alkuvaiheessa ainoastaan VSS Biopowerin paikan päällä tuottamaa biokaasua. 

Yhtiöllä on kuitenkin suunnitelmia niin laitoksen kuin jakeluverkostonkin laajentamisesta. Sillanpään mukaan suunnitelmat ovat kuitenkin alustavia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut